001 - Escaperoom aglemeen
Kat overgoten met verf en benzine in Aalsmeer

Kat overgoten met verf en benzine in Aalsmeer


Geplaatst op: 24 oktober 2017

Linda Brand uit Aalsmeer is verbijsterd en boos, want ze trof haar 3-jarige kater Snowy maandagochtend aan met gele verf in zijn vacht. “Hij rook naar graffiti en was helemaal nat.”

Het begon zaterdagochtend, toen Linda de hond uitliet. Normaal gesproken liep Snowy mee, maar dit keer niet. “Hij was in geen velden of wegen te bekennen, terwijl hij normaal gesproken altijd in de buurt van ons huis blijft.”

Zaterdagavond heeft ze nog een ommetje gedaan en zijn naam geroepen, maar Snowy kwam weer niet tevoorschijn. Toen hij zondag nog niet terecht was, heeft Linda zijn vermissing gemeld op de website voor vermiste en gevonden dieren: Amivedi. Tot maandagochtend hoorde ze niks meer van de kat, totdat ze in de tuin stond  en een luid gemiauw hoorde.

“Ik riep ‘snowtje’, maar hij sprong niet op het hek. Ik deed het hek dus maar open, en daar zat hij. Helemaal ineengekrompen, met zijn achterlijf naar beneden. Helemaal nat en onder de gele verf.”

De dierenarts wist ook niet wat hij zag: ”Dit is te triest voor woorden.” De dierenarts probeerde de verf en de nog onbekende vloeistof waar hij zo nat van was, uit zijn vacht te krijgen. Een uurtje later werd Linda gebeld. De dierenarts heeft het grootste deel van de vacht schoon gekregen met Biotex, maar Snowy moet wel een nachtje blijven omdat nog niet duidelijk waar zijn vacht zo nat van was.

Het blijkt benzine of terpentine te. En als hij daar aan gelikt heeft, loopt hij misschien gevaar. “Als het anti-vries is, kan hij dood gaan”, vertelt het ongeruste baasje. Snowy moet een nachtje in de dierenartsenpraktijk slapen en dinsdag hoort Linda in de loop van de dag hoe het met hem gaat.

En haar andere katten? “Ik kan ze niet opsluiten, maar ik ben heel erg bang dat mijn andere katten ook wat overkomt. Ik probeer ze voorlopig maar binnen te houden.”

Tekst: Hart van Nederland


Laatst bewerkt op: 24 oktober 2017 08:22

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kat overgoten met verf en benzine in Aalsmeer

Linda Brand uit Aalsmeer is verbijsterd en boos, want ze trof haar 3-jarige kater Snowy maandagochtend aan met gele verf in zijn vacht. “Hij rook naar graffiti en was helemaal nat.” Het begon zaterdagochtend, toen Linda de hond uitliet. Normaal gesproken liep Snowy mee, maar dit keer niet. “Hij was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: