02 - Senior  sportief actief 2e week
B&W Aalsmeer heeft het Gladheidsbestrijdingsplan vastgesteld

B&W Aalsmeer heeft het Gladheidsbestrijdingsplan vastgesteld


Geplaatst op: 24 oktober 2017

Aalsmeer is klaar voor de winter. Net als voorgaande jaren verzorgt Meerlanden komende winter de gladheidbestrijding in Aalsmeer. Op 24 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders het gladheidsbestrijdingsplan voor de komende winter vastgesteld. De gladheidbestrijding richt zich op het begaanbaar houden van de hoofdrijwegen en belangrijke fietspaden zoals de busroutes en toegangswegen naar scholen en winkelcentra. De gemeente doet ook een beroep op de bewoners en bedrijven om stoepen schoon te houden.

Het personeel en het materieel van Meerlanden staat namens de gemeente Aalsmeer klaar voor de bestrijding van gladheid. De gemeente kan niet alle wegen begaanbaar houden wanneer het glad is. De meest belangrijke doorgaande wegen en fietsroutes worden gestrooid. Wegen in woonwijken, stoepen en wandelpaden worden bijvoorbeeld niet gestrooid. Bij extreme weersomstandigheden, zoals hevige sneeuwval, zorgt de gemeente dat eerst de belangrijkste doorgaande routes gestrooid / geschoven worden. De andere wegen komen dan op een later moment aan de beurt. Er staan zoutkisten bij o.a. het zwembad, het uitvaartcentrum, de dagvoorzieningen voor gehandicapten en de zorgcentra.

Wethouder Ad Verburg: ‘We hebben samen met Meerlanden weer de nodige voorbereidingen getroffen om de gladheid in Aalsmeer te kunnen bestrijden komende winter. Het afgelopen strooiseizoen is BIO-zout voor het eerst toegepast bij de gladheidbestrijding in Aalsmeer. Omdat dat goed is bevallen gaan we dat deze winter weer doen.”

Informatie over actuele strooiacties en de regionale gladheidverwachting zijn van eind oktober tot begin april te volgen op @Meerlanden. 

Via www.aalsmeer.nl/gladheidsbestrijding kunt u het Gladheidsbestrijdingsplan en de strooiroutes bekijken.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

B&W Aalsmeer heeft het Gladheidsbestrijdingsplan vastgesteld

Aalsmeer is klaar voor de winter. Net als voorgaande jaren verzorgt Meerlanden komende winter de gladheidbestrijding in Aalsmeer. Op 24 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders het gladheidsbestrijdingsplan voor de komende winter vastgesteld. De gladheidbestrijding richt zich op het begaanbaar houden van de hoofdrijwegen en belangrijke fietspaden zoals … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: