VeenLanden College neemt deel aan Entreprenasium


Geplaatst op: 23 januari 2012

Steeds meer middelbare scholen kiezen er voor om een eigen identiteit te ontwikkelen. Het VeenLanden College richt zich op Ondernemend Onderwijs.

VECON
In dit kader zijn al verschillende stappen gezet. Vanaf dit schooljaar mag het VLC zich "VECON Business School" noemen. Leerlingen in de Havo en Atheneum bovenbouw kunnen certificaten behalen op het gebied van ondernemen en financiële administratie. In Vinkeveen wordt gestart met de Ondernemende Mavo.

Entrepenasium
Daarnaast neemt het VeenLanden College deel aan de ontwikkeling van het Entreprenasium. In het Entreprenasium wordt ondernemend leren gestimuleerd. Leerlingen ontdekken of er een ondernemer in hen schuilt en krijgen faciliteiten en gereedschappen om dit te ontwikkelen.
Op dit moment volgen twee HAVO brugklassen als pilot het "Jij de baas" project. Dit is de start van het Entreprenasium. "Jij de baas" is een serie lessen waarbij maatschappelijk bewust ondernemen centraal staat. De leerlingen krijgen gedurende een aantal lessen en evenementen de kans om zich te verdiepen in het ondernemerschap. Een van de evenementen tijdens deze cursus was de Goede Doelen Markt. Tien organisaties kwamen in november naar het VLC en brachten hun activiteiten onder de aandacht. De leerlingen kregen de kans om zich in de verschillende goede doelen te verdiepen en kozen er één uit. Nu is het de bedoeling is dat ze een minionderneming starten met als doel het goede doel van hun keuze te gaan helpen.

Speeddate met ondernemers
Een onderdeel van het "Jij de baas" project is een "Speeddate met ondernemers". De groepjes leerlingen komen bij een ondernemer aan tafel zitten en krijgen gedurende pakweg tien minuten de kans om de ondernemer te bevragen. Ze moeten zich van te voren voorbereiden en hebben dus als het goed is enkele vragen paraat over een zelfbedachte originele activiteit en in een ondernemingachtige setting.
Het is hierbij de bedoeling dat de leerlingen worden geprikkeld hun ideeën verder uit te werken en te verbeteren.

Deelnemende ondernemers zijn:
Peter Egbers (Medisch Training Centrum Mijdrecht), Henk van der Laan (Architectenbureau H. W. van der Laan), Peter van Rossum (Van Rossum Makelaardij), Peter van Dort (van Dort & Partners), Yvonne de Haan (Accountant Xtra), Roeland van der Wilt (C & R van der Wilt), Lillian Hartman (Ronday & Hartman Advocaten), Ronald van den Bosch (R&D Carparts), Ron van Asselt (Dierenhandel Exotica), Lineke Kool (Get Styled - Hair & Visagie), Daniël Storm (Reclamebureau Switch2)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VeenLanden College neemt deel aan Entreprenasium

Steeds meer middelbare scholen kiezen er voor om een eigen identiteit te ontwikkelen. Het VeenLanden College richt zich op Ondernemend Onderwijs. VECONIn dit kader zijn al verschillende stappen gezet. Vanaf dit schooljaar mag het VLC zich "VECON Business School" noemen. Leerlingen in de Havo en Atheneum bovenbouw kunnen certificaten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: