02 - Senior  sportief actief 2e week
Volgende week start de collecteweek voor diabetes

Volgende week start de collecteweek voor diabetes


Geplaatst op: 27 oktober 2017

Maandag a.s. start de landelijke collecteweek voor het Diabetes Fonds.

In Uithoorn – De Kwakel en Amstelhoek gaan tientallen collectanten de straat op met de bus. Zij hopen ook dit jaar weer op een top drie collecte opbrengst (zie gemeente pagina collectes).

Waarom collecteren?

In Nederland leven nu al meer dan 1,2 miljoen diabeten en is daarmee volksziekte nummer één. Elke dag overlijden gemiddeld ruim 27 mensen aan de complicaties van diabetes. Diabetes is een verzamelnaam voor verschillende vormen waarbij of het hormoon insuline niet meer wordt aangemaakt (type 1 diabetes ook wel jeugddiabetes genoemd) of waarbij men insuline immuun wordt of het lichaam te kort aan insuline aanmaakt (type 2 diabetes). Daarnaast zijn er nog 3 kleinere vormen van diabetes bijvoorbeeld zwangerschapsdiabetes.

Elke dag “verwelkomt” Nederland 144 nieuwe diabeten. Diabetes type 2 is in sommige gevallen te voorkomen en te genezen door wijziging voedingspatroon (gezond en koolhydraatarm) en meer te bewegen. Bij ouderen gaat dit vaak niet op omdat bij het ouder worden organen in kwaliteit afnemen. Mogelijk dat hier de opmerking is ontstaand dat je met diabetes (suikerziekte) wel 100 kan worden. Was dat maar waar! De gemiddelde leeftijd van diabeten ligt aanzienlijk lager dan de gemiddelde levensverwachting. De complicaties zoals hart en vaatziekten, nierfalen, zenuwschade hakken erin maar wordt liever niet over gesproken.

Is er positief nieuws voor de toekomst van diabeten?

Ja zeker! We worden ons meer en meer bewust van gezonder eten en bewegen. Met o.a. collectes worden we in staat gesteld wetenschappelijk onderzoek te financieren. En de resultaten liegen er niet om; de verwachting is dat door onderzoeksresultaten type 1 diabetes volledig is te genezen en voor alle vormen van diabetes, de kwaliteit van leven (minder kans op complicaties) sterk is verbeterd. Kortom uw bijdrage helpt om deze ernstige ziekte te bestrijden. De overheid draagt aan alle ziektes bij (denk alleen maar aan de totale zorgkosten van 3,1 miljard per jaar) maar mag geen onderzoeken financieren.

Wij hopen dat u onze collectanten en dus de diabeten niet (of te lang) in de “kou” laat staan.

Diabetes Fonds afdeling Uithoorn – De Kwakel en vele diabeten uit onze gemeente zijn u dankbaar voor u begrip en gift.   

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volgende week start de collecteweek voor diabetes

Maandag a.s. start de landelijke collecteweek voor het Diabetes Fonds. In Uithoorn – De Kwakel en Amstelhoek gaan tientallen collectanten de straat op met de bus. Zij hopen ook dit jaar weer op een top drie collecte opbrengst (zie gemeente pagina collectes). Waarom collecteren? In Nederland leven nu al meer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: