Hertha JO11-1 wint midweekse bekerwedstrijd tegen De Vecht JO11-1

Geplaatst op: 26 oktober 2017

Op woensdag 25 oktober stond de (inhaal)bekerwedstrijd van de Hertha JO11-1 tegen De Vecht JO11-1 op het programma. Om 17.45 werd gestart aan de wedstrijd. Zowel Hertha als De Vecht waren beide nog ongeslagen. In een rommelige wedstrijd met meerdere overtredingen was het Hertha die uiteindelijk met een 4-1 overwinning van het veld stapte. De sterk keepende Mike Nieuwenhuis en goed verdedigende Sam Langendorff waren deze week de uitblinkers.

In het begin tasten de teams wat af en gaat het spel heen en weer rond het middenveld. Het is de Vecht die uiteindelijk de eerste kleine kans creëert. Het schot gaat naast. Vanuit de daaropvolgende opbouw beland de bal via Loek bij Kick aan de rechterkant. De voorzet komt bij Mats die de bal vol raakt. De keeper weet met een ultieme redding de bal net over de kruising te werken. De corner die volgt beland voor de voeten van Kick en met links schiet hij de bal tussen iedereen door tegen het net aan. Na 4 minuten staat het 1-0.  Hertha voert de druk wat verder op en is duidelijk de betere ploeg. In de zesde minuut is het weer Kick die een grote kans krijgt. Zijn schot beland, na een sprint langs de verdediging van De Vecht, op de paal. Halverwege de eerste helft verdubbelt Hertha alsnog de score. De keeper van De vecht schopt de bal naar voren. Kick weet deze te onderscheppen en loopt samen met Mats naar voren. De verdediger van De Vecht moet kiezen en loopt naar Mats waardoor Kick extra ruimte krijgt en de 2-0 binnen schiet. Dan lukt het ook de Vecht om meer de aanval te pakken. Goed verdedigen van Bram voorkomt een schot. Kort erna loopt de speler van De Vecht over links naar voren. Zijn voorzet gaat langs iedereen en beland zomaar op de paal. Mike is er als de kippen bij om de bal snel te pakken. Vlak voor rust is het nog en keer De Vecht die de laatste actie van de eerste helft maakt. Mike kijkt de bal langs de buitenkant van de paal en de scheids fluit af voor rust.

De tweede helft geeft een vergelijkbaar spelbeeld alleen is de scherpte wel weg. Veel passes mislukken of worden tegen iemand aangeschoten. Uiteindelijk is het Sam die een vrij trap recht in de voeten van Kick krijgt. Zijn schot wordt echter door de keeper gepakt. Direct erna is het weer Sam, maar deze keer stuurt hij Thiago weg aan de linkerkant. De voorzet van Thiago wordt door de Vecht achter gewerkt.  Mike vindt het blijkbaar wat saai worden en maakt een “Onana”. Hij kapt eenvoudig de tegenstander uit en geeft daarna een harde pass naar Loek. Na 10 minuten krijgt De Vecht een vrije trap op zo’n 20 meter recht voor de goal. Mike redt geweldig en speelt de bal snel uit. De counter resulteert helaas niet in een derde goal. Het is Mike die Hertha in de wedstrijd houdt. Een 1 op 1 situatie weet hij rustig te keren door zijn goal goed klein te maken waardoor de bal naast gaat. En dan is het toch Hertha die weet te scoren. Raslen ziet zijn eerste schot nog gekeerd maar is er snel bij de terugkaatsende bal alsnog in de goal te werken. 3 minuten later is het Raslen die de wedstrijd beslist. Een prachtig uitgespeelde aanval die begint bij Mats. Vanuit het midden stuurt hij Kick aan de rechterkant weg. Hij loopt op en spelt Thiago aan die links mee is opgekomen. In plaats van zelf te schieten speelt Thiago, Raslen aan die er nog beter voorstaat. Raslen blijft rustig en tikt eenvoudig de 4-0 binnen. Met nog 9 minuten is de wedstrijd gespeeld en is Hertha zeker van de volgende ronde in de beker. In de laatste minuut is het De Vecht die alsnog een goaltje meepikt. De eindstand van 4-1 staat op de borden. Met 9 punten uit 3 wedstrijden is Hertha niet meer in te halen van de overige teams.

De eerstvolgende competitiewedstrijd spelt Hertha in Loosdrecht tegen Victoria JO11-2. Deze vindt plaats op zaterdag 4 November om 10.00 uur .

Op woensdag 25 oktober stond de (inhaal)bekerwedstrijd van de Hertha JO11-1 tegen De Vecht JO11-1 op het programma. Om 17.45 werd gestart aan de wedstrijd. Zowel Hertha als De Vecht waren beide nog ongeslagen. In een rommelige wedstrijd met meerdere overtredingen was het Hertha die uiteindelijk met een 4-1 overwinning … Lees meer »