02 - Senior  sportief actief 2e week
Gemeentehuis stelt AED beschikbaar voor Mijdrecht

Gemeentehuis stelt AED beschikbaar voor Mijdrecht


Geplaatst op: 26 oktober 2017

“Adequaat en snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. AED’s zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel”, zo stelt Frank Straathof, voorzitter van Stichting AED Reanimatieteam De Ronde Venen. Bij een hartstilstand is het van levensbelang dat burgerhulpverleners direct starten met reanimeren en een AED kunnen inzetten. Door een AED buiten te hangen, ontstaat er veel tijdwinst. De gemeente streeft naar een optimaal reanimatienetwerk met burgerhulpverleners in De Ronde Venen en faciliteert dit waar mogelijk.

Wethouder Anco Goldhoorn plaatste donderdag 26 oktober om 12.00 uur een AED bij het gemeentehuis. Zodat, als dat nodig mocht zijn, een AED ook 24 uur per dag, 7 dagen per week kan worden gebruikt in het dorpscentrum van Mijdrecht. Het gaat om een AED met een speciale kast die aan de buitenkant van het gemeentehuis hangt, bij de (zij)ingang aan het Raadhuisplein. Zo is deze AED ook in de avond en in het weekeinde beschikbaar voor burgerhulpverleners bij een oproep in verband met een hartstilstand.


Laatst bewerkt op: 26 oktober 2017 12:40

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeentehuis stelt AED beschikbaar voor Mijdrecht

“Adequaat en snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. AED’s zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel”, zo stelt Frank Straathof, voorzitter van Stichting AED Reanimatieteam De Ronde Venen. Bij een hartstilstand is het van levensbelang dat burgerhulpverleners direct starten met reanimeren en een AED kunnen inzetten. Door een AED buiten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: