Prima hervatting competitie voor KDO 1

Geplaatst op: 23 januari 2012

Afgelopen zondag hervatte KDO 1 de competitie in en tegen Buitenveldert.
Na een winterstop van vijf weken, waarin onder andere een gezellig trainingskamp in het Zuid-Limburgse Noorbeek werd gehouden, misten de Kwakelaars in Buitenveldert diverse spelers.
Zo waren Jelle de Jong, Sven Vlasman en Erik Verbruggen op wintersport. Rick Kruit (knieblessure), Peter Onderwater (last van zenuw in heup) en Frank Hogerwerf (privé-omstandigheden) konden tevens niet meedoen. Daartegenover stond de terugkeer van Jochem Kok. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wonnen de Kwakelaars nipt met 2-1.

Buitenveldert is een degelijke ploeg welke probeert te voetballen en het duel niet schuwt.
KDO had in het eerste helft het heft in handen, ondanks dat de ploeg tegen de wind in speelde.
Voordeel voor de Kwakelaars was dat de spelmaker van Buitenveldert op het middenveld, nu in de spits stond gepositioneerd, waardoor de opbouw moeizaam verliep bij de thuisploeg. In de 33e minuut kwam KDO na een vloeiende combinatie verdiend op voorsprong. Via Ferdi Rademakers en Timo Kas, kwam Joeri Stange in balbezit aan de linkerkant. Stange wist de achterlijn te halen en Ronnie Oltshoorn in vrijstaande positie ter hoogte van het zestienmetergebied te bereiken. Olsthoorn raakte de bal ongelukkig op zijn rechterbeen. De bal kreeg echter een rare curve mee, waardoor de bal gelukkig over de Amsterdamse doelman heen stuiterde, 0-1. Na veertig minuten spelen moest Mathijs van Rijn geblesseerd het veld verlaten, Doron Borger was zijn vervanger.

De tweede helft was amper begonnen of Jochem Kok testte de doelman van Buitenveldert. Ternauwernood wist de keeper zijn inzet te keren. KDO was in de tweede helft met de wind in de rug de bovenliggende partij en uiteindelijk werden de Kwakelaars in de 65e minuut beloond met een doelpunt. Uit een lange bal van doelman Tim ten Brink kon Doron Borger alleen op de Buitenveldertse keeper aflopen. Borger werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald, waardoor KDO een penalty kreeg. Joeri Stange wist hier wel raad mee, waardoor het 0-2 werd. Vervolgens was Ronnie Oltshoorn met een schot op de kruising dichtbij de 0-3, maar besliste Joeri Stange in de laatste minuut de wedstrijd definitief. Uit de kluts speelde Stange zichzelf vrij en wist op prima wijze de 0-3 binnen te schieten.

Door deze nuttige driepunter blijft KDO volop meedoen in de bovenste regionen van het klassement.
Volgende week zondag speelt het eerste om 14:00 uur thuis de altijd beladen streekderby tegen RKAV. Er wordt onder andere een blinde poule georganiseerd waarbij de opbrengst gaat naar het Ronald McDonalds Kinderfonds. Bovendien zal er een bijdrage gegeven gaan worden aan de opbouw van de door de brandverwoeste tribune van RKAV. Wij hopen op een gigantische opkomst deze middag!

Opstelling KDO: Tim ten Brink, Michael Meijer, Ferdi Rademakers, Bart-Jan van der Jagt, Timo Kas, Ronnie Oltshoorn, Jochem Kok, Patrick Schijff, Mathijs van Rijn, Joeri Stange, Fabian van der Hulst.

Afgelopen zondag hervatte KDO 1 de competitie in en tegen Buitenveldert. Na een winterstop van vijf weken, waarin onder andere een gezellig trainingskamp in het Zuid-Limburgse Noorbeek werd gehouden, misten de Kwakelaars in Buitenveldert diverse spelers. Zo waren Jelle de Jong, Sven Vlasman en Erik Verbruggen op wintersport. Rick Kruit … Lees meer »