CSW vecht zich naar overwinning

Geplaatst op: 29 oktober 2017

Het was deze week weer puzzelen voor trainer Servinus om de juiste elf het veld in te sturen.  Zaterdagmorgen haakte verdediger Jelle v.d. Bosch af met een blessure en in de warming up was het de beurt aan Oscar Leune die niet kon spelen. Na wat omzettingen kwam er een getergd CSW binnen de lijnen dat bereid was om voor elke meter te knokken. Dat moest ook wel want voetballend gezien is WVHEDW een prima ploeg, dat ook het meeste balbezit had en geduldig zocht naar een opening in de defensie van CSW. WVHEDW kreeg wat hoekschoppen te nemen die wel gevaarlijk voor het doel kwamen maar gelukkig voor CSW zonder schade. CSW kreeg zelf een prima kans toen Mike Cormelisen werd bereikt bij de tweede paal maar zijn inzet naast zag gaan. CSW kwam na 20 minuten spelen wel op een 1-0 voorsprong toen na een knap lopende aanval Mike Cornelissen de vrijstaande Bram Bode wist te bereiken. Bode prikte de bal heel bekeken langs de doelman. Niet veel later was de stand echter alweer gelijk. Bij een snelle aanval werd de bal vanaf links voor het doel gebracht en geheel vrijstaand kon de spits van WVHEDW ongehinderd binnenkoppen. CSW liet de koppies niet hangen en bleef vechten voor elke meter. Na 35 minuten spelen mocht CSW op rechts een vrije trap nemen. De linksbenige Elroy Baas krulde de bal in de doelmond en die werd achterwaarts door een verdediger van WVHEDW in eigen doel gekopt en zo kon CSW met een 2-1 voorsprong aan de thee.

Na rust ging WVHEDW verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Het was heel veel in balbezit maar collectief verdedigen aan de kant van CSW maakt het voor WVHEDW bijzonder lastig om een kans te creëren. Voorzetten vanaf de zijkanten waren net iets te hoog of werden weggekopt. Halverwege de tweede helft een enorme pegel van afstand die zo in de kruising leek te verdwijnen maar met een katachtige reactie tikte doelman Giovanni Santangelo de bal onder de lat vandaan. In de omschakeling had CSW met iets meer precisie zich wat lucht kunnen verschaffen. Zo werd Dave Cornelissen op links weggestuurd maar zijn voorzet was net iets te scherp om door Vincent van Hellemondt te worden afgerond. Een prima actie van Mike Cornelissen binnen de zestien had meer verdiend maar werd goed verdedigd. Het slotoffensief van WVHEDW was inmiddels in gang gezet een even leek het gelijk te worden maar de kopbal verdween rakelings naast het doel en bij een aantal situaties was Santangelo alert. Het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter was voor CSW een enorme opluchting want eindelijk werd weer eens een overwinning behaald.

CSW heeft zaterdag op eigen veld weer eens een overwinning weten te behalen. Na 4 achtereenvolgende nederlagen in de competitie werd er nu weer eens gewonnen. Gemakkelijk ging dat echter niet tegen het technisch vaardige WVHEDW maar CSW trok met hangen en wurgen een 2-1 overwinning over de streep.  Het … Lees meer »