Atalante Heren 1 boekt eerste zege

Geplaatst op: 29 oktober 2017

Atalante Heren 1 is terug in de promotieklasse. Als verliezend finalist van de nacompetitie konden de Vinkeveense heren een vrijgekomen plek in de promotieklasse regio Utrecht invullen.

De start van de competitie was ietwat vals. De 4-0 nederlaag in de eerste wedstrijd was ingecalculeerd, want er ontbraken teveel selectiespelers. De wedstrijden daarna gingen ook verloren (tweemaal 3-2 en eenmaal 3-1), maar daar had meer ingezeten voor Atalante. Het feit dat er in deze competitie veel 2e en 3e teams spelen, en dus spelers uit het 1e nog in een lager team mee kunnen doen, brak Atalante twee keer op.

Afgelopen vrijdag tegen Protos H3 viel echter alles wel op de goede plaats. Door een knappe 3-1 overwinning haakte Atalante weer aan bij de middenmoot.

Zonder Sven, Stefan en Ruben, maar met de enthousiaste support van twee mini’s, Jack Harrington en Alexandros Bakker, speelde de thuisploeg vanaf de eerste opslag een dijk van een wedstrijd. Na een gelijk opgaande beginfase liep Atalante door een goede servicedruk punt voor punt uit naar een 22-15 voorsprong. Maar het binnenhalen van de buit blijft lastig. De 11 Utrechtse studenten roken bloed en kwamen langszij en bij 25-26 zelfs op setpoint. Een goed blok voorkwam een nieuwe deceptie en met 29-27 was de eerste set toch binnen.

Dat gaf de burger moed. In de tweede set liep Atalante snel uit en met prima aanvallen haalde het nu wel vlot de trekker over, 25-17. Misschien iets te overmoedig geworden, was het in de derde set allemaal net iets minder scherp. En dat was koren op de molen van de aanvallend sterke gasten. Bij 11-18 krabbelden de Vinkeveense heren weer op, kwamen terug tot 20-23, maar moesten toch de set aan Protos laten, 20-25.

De comeback in het tweede deel van de derde set werd in de vierde set knap doorgezet. De servicedruk was weer hoog en daarmee had Protos de grootste moeite. Aanvallend bleef Atalante overtuigen en ook verdedigend werd er niets meer weggegeven. Met 25-15 pakte de thuisploeg de eerste overwinning in deze competitie. En dat was een hele fraaie.

Komende vrijdag komt een volgende middenmoter op bezoek in De Boei. Om 21.15 is Majella uit Utrecht de tegenstander. Winst levert een stevige plek in de middenmoot op. In deze vorm (en dan hopelijk ook weer compleet) moet dat zeker tot de mogelijkheden behoren.

Atalante Heren 1 is terug in de promotieklasse. Als verliezend finalist van de nacompetitie konden de Vinkeveense heren een vrijgekomen plek in de promotieklasse regio Utrecht invullen. De start van de competitie was ietwat vals. De 4-0 nederlaag in de eerste wedstrijd was ingecalculeerd, want er ontbraken teveel selectiespelers. De … Lees meer »