KDO sleept in slotseconden verdiend gelijkspel uit het vuur

Geplaatst op: 31 oktober 2017

Op een winderige zondagmiddag eind oktober mocht de formatie van trainer Raymond de Jong aantreden tegen s.v. ROAC uit Rijpwetering. KDO kon over een fitte selectie beschikken deze middag.

De eerste helft kende zeer weinig hoogtepunten en was erg matig. Het was duidelijk te zien dat beide teams worstelde met zowel de wind als de condities van het veld. Voorzetten maar ook simpele balletjes kwamen niet aan. ROAC was iets sterker in balbezit, maar had wel veel overtredingen nodig om KDO in toom te houden. Op de valreep van de eerste helft kwam er dan toch nog een spannende situatie, helaas voor het doel van KDO. Een lange bal van de keeper van ROAC werd niet goed ingeschat door de Kwakelse verdediging. Al dan niet expres nam verdediger Joris Kortenhorst de bal met zijn arm mee. De scheidsrechter floot direct voor een penalty, die vervolgens keurig in de hoek geplaatst werd door de sterk spelende nummer 10 van ROAC: Thijs van Seggelen.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met weinig hoogstaand voetbal. KDO begon wel wat scherper en creeerde wat gevaarlijke momenten voor het doel van de tegenstander. In de 77e minuut kwam de grootste kans van de wedstrijd voor KDO, helaas werd deze niet benut door Jim Klijn (op aangeven van Jesse Stange). Rick Kruit was inmiddels ingevallen voor Thijs Plasmeijer en wist in de laatste minuut met zijn doorzettingsvermogen en wat geluk Mathijs van Rijn te bereiken met een boogbal bij de tweede paal. Mathijs wist wel raad met deze kans en tikte heel alert binnen. Na enkele minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg en bleef het scorebord op een terechte 1-1 hangen.

Al met al was het voor de toeschouwers geen aantrekkelijke wedstrijd. Uiteindelijk toch verdiend één punt binnengesleept, er zat deze middag niet meer in. KDO staat nu op de 8e plek van de 2e klasse C met één wedstrijd minder gespeeld dan ROAC, dat op plaats 7 staat. Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen Teylingen op het programma. De club uit Sassenheim heeft hetzelfde puntenaantal als KDO, maar wel één wedstrijd meer gespeeld. Dat belooft dus een spannende middag te worden.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits (85e Max Wessels), Joris Kortenhorst (68e Bas Kok), Timo Kas, Menno Lingeman, Jim Klijn, Bart Hoving, Thijs Plasmeijer (74e Rick Kruit), Jesse Stange, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Dit verslag is geschreven door: Sven Vlasman.

Op een winderige zondagmiddag eind oktober mocht de formatie van trainer Raymond de Jong aantreden tegen s.v. ROAC uit Rijpwetering. KDO kon over een fitte selectie beschikken deze middag. De eerste helft kende zeer weinig hoogtepunten en was erg matig. Het was duidelijk te zien dat beide teams worstelde met … Lees meer »