001 -Brouwer Transport
Burgemeester en wethouders in gesprek met leerlingen tijdens Week van Respect

Burgemeester en wethouders in gesprek met leerlingen tijdens Week van Respect


Geplaatst op: 2 november 2017

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen geven komende week tijdens de Week van Respect een aantal gastlessen op scholen. Tijdens de Week van Respect spreken burgemeester Divendal en de wethouders Schuurs en Goldhoorn met leerlingen over een tolerante en respectvolle samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen besproken worden.  

Dit jaar gaan jongeren tijdens de Week van Respect de uitdaging aan om Respectzones in hun omgeving te creëren. Dit zijn fysieke plekken, zoals een klas, school of sportveld, waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt. ,,Het gaat er niet om dat je het met elkaar eens bent, maar wel dat je naar elkaar leert luisteren en met elkaar in gesprek gaat,” vertelt burgemeester Maarten Divendal.

Bezoek aan scholen

In de Week van Respect, van 6 tot 12 november, bezoekt burgemeester Maarten Divendal op dinsdag 7 november van 14 tot 15 uur het Veenlanden College in Mijdrecht en wethouder Alberta Schuurs van 13.30 tot 14.30 uur de Jozefschool in Vinkeveen. Wethouder Anco Goldhoorn gaat 9 november van 9 tot 10 uur naar de Julianaschool in Wilnis. De collegeleden vertellen over hun eigen ervaringen met respect geven en ontvangen en gaan in gesprek met de leerlingen. Vragen die aan bod komen zijn: Wat betekent respect eigenlijk? Hoe ga je respectvol met elkaar? En hoe juist niet?

​Respectzones

In totaal nemen 130 gemeenten deel aan de Week van Respect. 100.000 jongeren op meer dan 1500 scholen en sportclubs gaan met elkaar in gesprek. Dit jaar vinden er meer dan 450 gastlessen plaats door politici, sporters en andere bekende en betrokken Nederlanders. De twaalfde editie van de Week van Respect staat dit jaar in het teken van de Respectzone Challenge om 1.000 Respectzones te creëren.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester en wethouders in gesprek met leerlingen tijdens Week van Respect

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen geven komende week tijdens de Week van Respect een aantal gastlessen op scholen. Tijdens de Week van Respect spreken burgemeester Divendal en de wethouders Schuurs en Goldhoorn met leerlingen over een tolerante en respectvolle samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen besproken worden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: