CSW wint krankzinnig duel

Geplaatst op: 5 november 2017

Een wedstrijd om nooit te vergeten. Het begon al na 53 seconden. Het schot op doel van Te Werve werd nog wel gekeerd door doelman Santangelo maar in de rebound was hij kansloos. Vlak na de aftrap mocht CSW een hoekschop nemen die door Menno v.d. Leeden werd genomen. Hij mikte de bal op de vrijstaande Nick van Asselen die met het hoofd de keeper kansloos liet. CSW nam het heft in handen en probeerde met leuk combinatievoetbal de verdediging van Te Werve te ontregelen maar de ploeg uit Wilnis wilde het soms veel te netjes doen. Toch kwam CSW na een kwartier spelen aan de leiding toen Dave Cornelissen na een rommelige situatie voor het doel op de keeper schoot die daarna de bal achter de doellijn vandaan grabbelde. CSW drukte door en vergrootte bijna de voorsprong maar de pegel van Bram Bode spatte uiteen op de lat. De uitvallen van het technisch vaardige Te Werve bleven gevaarlijk en na een knappe aanval werd de CSW verdediging te kijk gezet en werd de gelijkmaker simpel binnengetikt. CSW moest weer aan de bak en kwam vlak voor rust op een 2-3 voorsprong. Mike Cornelissen bediende de diepgaande v.d. Leeden die alleen voor de doelman de bal in de hoek schoot.

Na rust kantelde de wedstrijd in nog geen 5 minuten spelen in het voordeel van Te Werve. Slordig verdedigen aan de kant van CSW betekende direct na rust de 3-3. Direct hierna kreeg Te Werve een strafschop toegekend van de prima leidende scheidsrechter Luinge na een handsbal die vervolgens feilloos werd binnengeschoten. CSW moest dus weer op zoek naar de gelijkmaker maar het leek een kansloze missie te worden want in de tweede helft was CSW zo onzorgvuldig in balbezit zodat echte grote kansen uitbleven. Gelukkig voor CSW werden de fouten ook gemaakt aan de kant van de tegenstander en zo kreeg van Asselen geheel vrijstaand de bal na een afgeslagen hoekschop. Hij controleerde de bal en lag de bal panklaar voor Bram Bode die de 4-4 binnenschoot. Het feest was nog niet ten einde want weer liet CSW zich achterin verschalken. Een voorzet vanaf rechts werd met het hoofd voor het doel gekopt en vervolgens vogelvrij in het lege doel gekopt. Dat betekende dus opnieuw een achterstand voor CSW en een punt leek dan ook het hoogst haalbare deze middag maar daar dacht van Hellemondt dus even iets anders over. Met nog 3 minuten officiële speeltijd kreeg hij de bal aangespeeld van Bram Bode en oog in oog met de doelman rondde hij perfect af. Diep in blessuretijd kreeg CSW nog een vrije trap te nemen. Dennis Prange schaarde zich achter de bal en bereikte met een prima trap het hoofd van van Hellemondt die met zijn kopbal CSW de 5-6 overwinning bezorgde. Een krankzinnig duel, een foutenfestival, een korfbaluitslag, je kunt er van alles op los laten maar de punten gingen mee naar Wilnis.

CSW speelde zaterdag uit bij Te Werve en de ploeg uit Wilnis sleepte daar diep in blessuretijd de overwinning binnen. Vincent van Hellemondt nam de winnende treffer voor zijn rekening en kopte, ja u leest het goed, de 5-6 binnen.   Een wedstrijd om nooit te vergeten. Het begon al … Lees meer »