Hertha JO11-1 laat koploper Victoria volkomen kansloos

Geplaatst op: 5 november 2017

Zaterdag 4 november stond voor de Hertha JO11-1 mannen weer een competitiewedstrijd op het programma. Dit keer uit tegen koploper Victoria JO11-2. Deze ploeg had vorige week nog met 15-1 gewonnen dus de mannen waren gewaarschuwd. Het werd een prachtige wedstrijd voor de vele toeschouwers, waarin Hertha zich heer en meester toonde en met een dik verdiende 1-6 overwinning met 3 punten in de tas naar Vinkeveen terugkeerde. Door mee aanvallende verdedigers (1-0 een assist van Bram de Boer en 2-0 een inschuiver van Julian de Bruijn) werd vlak voor rust het verschil gemaakt

Om exact 11.00 floot de scheidsrechter, onder een prachtig najaarszonnetje, voor het begin van de wedstrijd. Al snel bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd te zijn, wat vooral tot uiting kwam in duels die over een weer werden uitgevochten op het veld. Speldeprikjes van Mats en Kick hadden nog niet het gewenste resultaat, maar ook Victoria liet zich aanvallend een aantal malen dreigend voor het doel van keeper Mike zien, maar vooralsnog zonder gevaar.

Na een minuut of 10 had Hertha de zaken op orde en begon het de wedstrijd te bepalen door goede passing en mooie aanvallen.

Tijdens een aanval van Victoria won Loek het duel van de linksbuiten en speelde de bal langs de rechterkant naar Raslen die naar buiten was uitgeweken. Raslen speelde de bal in een keer tussen 2 verdedigers door naar Bram die op keek en de bal doorschoof naar de volledig vrijstaande Mats. Voor Mats was het vervolgens een koud kunstje om deze prachtige Hertha aanval te belonen met een doelpunt: 0-1.

Het vertrouwen van de Hertha mannen groeide en al snel kwamen er mogelijkheden op meer. Echter dacht Victoria daar anders over en ineens kreeg Victoria twee grote mogelijkheden op de gelijkmaker. De eerste werd onschadelijk gemaakt door verdedigende samenwerking tussen Julian en Sam, terwijl Mike bij de tweede mogelijkheid een geweldige reflex in huis had, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Dat Hertha overwicht had bleek wel uit het aantal corners die de ploeg afdwong in de laatste fase van de 1e helft. In de slotminuut nam Thiago een corner laag en de inlopende Julian nam de bal ineens op zn pantoffel, 0-2 rust.

Tijdens de rust kregen de mannen te horen, door te gaan met het goede spel en vooral niet te licht te denken over de goede tegenstander.

De tweede helft gaf een soortgelijk spelbeeld als einde eerste helft, Hertha bepaalde het tempo.

Na 6 minuten was de wedstrijd beslist. Allereerst was er een prachtige aanval via Thiago naar Mats die met een prachtige steekpass Raslen alleen voor de keeper zette voor de 0-3 en 2 minuten later was een geweldige afstandsknal van Kick goed voor de 0-4.

Hertha liet de teugels iets vieren wat Victoria gelegenheid gaf om de ere treffer te maken, na een slordigheid aan Hertha zijde.

Maar voordat de tegenstander goede en wel dacht terug in de wedstrijd te komen was de marge alweer 4 door de 2e goal van Raslen.

De wedstrijd was gespeeld en Hertha liet nog een aantal mogelijkheden onbenut om nog verder uit te lopen. Uiteindelijk was het Raslen die 3 minuten voor tijd zijn 3e van de dag liet aantekenen na een prachtige aanval waar de bal vanuit de drukte werd gepasst naar Bram die de bal in een keer over 15 meter bij Raslen bezorgde die met zn chocoladebeen een strakke schuiver in de verre hoek in petto had.

Een dikke verdiende overwinning met zeer goed veldspel maar ook met een hele goede drive en inzet.

Volgende week mogen de door Mazars gesponserde Hertha mannen heel vroeg op bezoek bij Buitenboys in Almere voor de volgende wedstrijd in deze competitie. Om 9 uur start de wedstrrijd

Zaterdag 4 november stond voor de Hertha JO11-1 mannen weer een competitiewedstrijd op het programma. Dit keer uit tegen koploper Victoria JO11-2. Deze ploeg had vorige week nog met 15-1 gewonnen dus de mannen waren gewaarschuwd. Het werd een prachtige wedstrijd voor de vele toeschouwers, waarin Hertha zich heer en … Lees meer »