KDO laat in spectaculair duel overwinning liggen in Sassenheim

Geplaatst op: 5 november 2017

Na het terechte 1-1 gelijkspel van vorige week tegen ROAC, mocht KDO 1 afgelopen zondag aantreden tegen Teylingen. In Sassenheim traden de Kwakelaars aan tegen een ploeg, die tot nu toe ook zeven punten had weten te bemachtigen. Trainer Raymond de Jong miste tegen Teylingen de volgende spelers vanwege ‘lichte’ blessures: Bas Kok, Thijs Plasmeijer, Rick Kruit en Nick Smits. Hierdoor was er onder ander een basisplaats ingeruimd voor jongeling Max Wessels, waardoor Mitchel Smits doorschoof naar het middenveld.

Teylingen bleek al snel een goed voetballende ploeg te zijn, waarbij het meeste gevaar kwam van de behendige linksbuiten. Veel aandacht ging in de beginfase echter al ook uit naar scheidsrechter Toonen, die harde overtredingen van de thuisploeg door de vingers zag. Hij reageerde echter wel op commentaar richting zijn adres in de vorm van sancties voor KDO. In de 22e minuut kwam Teylingen via een kopbal van middenvelder Lasse van Wijk op een 1-0 voorsprong, na een snel genomen vrije trap. Hierna lieten de Kwakelaars zich voor het eerst gevaarlijk zien voorin, maar waren (nog) niet scherp genoeg. Na een half uur spelen had KDO wel succes toen Max Wessels, voor het eerst dit seizoen in een competitieduel in de basis, uit een corner de 1-1 maakte. Naarmate de rust naderde werden de Kwakelaars achteruit gedrukt door de Sassenheimers. Hierbij kreeg Teylingen ook een 100% kans om op voorsprong te komen, maar van dichtbij werd de bal hoog over geschoten. Vlak voor rust probeerde doelman Jesper Oudshoorn met een lange bal Mathijs van Rijn te bereiken. De bal werd zo diep geschoten dat Van Rijn en de centrale verdediger van Teylingen het duel in het zestienmetergebied aan konden gaan. Met enig fortuin voor KDO schoot de verdediger de bal, via de onderkant van de lat, achter zijn eigen doelman, 1-2. Even later werd de rust bereikt met een nipte voorsprong.

Na de rust kwamen de Kwakelaars onder druk te staan en kon er ook door de Kwakelse aanvallers geen gevaar worden gesticht. In de 62e minuut was het dan ook een logisch gevolg dat Teylingen op gelijke hoogte wist te komen. Een steekbal van de nummer 10 van de thuisploeg belandde tussen de verdediging en doelman van KDO. De behendige linksbuiten De Ridder wist wel raad met deze geboden ruimte en schoot de 2-2 tegen de touwen. Na deze tegenslag kropen de Kwakelaars uit haar schulp en lieten zich positief gelden voorin. In de 78e minuut werd KDO hiervoor beloond in de vorm van het derde doelpunt van de middag. Op aangeven van Joeri Stange wist Mathijs van Rijn namelijk de 2-3 aan te tekenen. Hierna golfde de wedstrijd op en neer, waarbij Teylingen moeite had om de aanvallende impulsen van de Kwakelaars in bedwang te houden. Zowel Mathijs van Rijn als Joeri Stange waren dichtbij de 2-4, maar konden de wedstrijd niet definitief beslissen. In een tweede helft waarin nauwelijks oponthoud was geweest, leek het of de scheidsrechter na negentig minuten spelen snel af zou fluiten. Niks bleek minder waar, want om onverklaarbare redenen liet hij maar doorspelen. In de 95e minuut kreeg Teylingen nog een corner, waarbij de doelman ook mee naar voren ging. Jesper Oudshoorn werd vervolgens in zijn vijfmetergebied, bij een hoge bal, door enkele spelers uit Sassenheim belaagd, waarbij zijn zicht compleet verloren ging. In de scrimmage kwam de bal voor de voeten van de doelman van Teylingen en werd het 3-3. Een zeer discutabel doelpunt ver in de blessuretijd (waarom?), waarbij de scheidsrechter had kunnen (of moeten?) fluiten voor het hinderen van onze doelman Jesper in zijn vijfmetergebied.

Op basis van de gehele wedstrijd is een gelijkspel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen tussen Teylingen en KDO. De wijze waarop de gelijkmaker tot stand kwam riep wel veel vraagtekens op in het Kwakelse kamp. Volgende week speelt KDO om 14:00 uur thuis het inhaalduel tegen Laakkwartier. Op dinsdagavond 14 november spelen de Kwakelaars vervolgens de bekerwedstrijd in Hoorn tegen hoofdklasser Hollandia.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst (80e Thomas Stevens), Timo Kas, Max Wessels, Jim Klijn, Jesse Stange, Mitchel Smits, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Na het terechte 1-1 gelijkspel van vorige week tegen ROAC, mocht KDO 1 afgelopen zondag aantreden tegen Teylingen. In Sassenheim traden de Kwakelaars aan tegen een ploeg, die tot nu toe ook zeven punten had weten te bemachtigen. Trainer Raymond de Jong miste tegen Teylingen de volgende spelers vanwege ‘lichte’ … Lees meer »