De Vinken verspeelt voorsprong

Geplaatst op: 23 januari 2012

De hoofdmacht van korfbalvereniging De Vinken speelde zaterdag 21 januari in Harmelen tegen THOR 1. De Vinken staat op een gedeelde tweede plaats, terwijl THOR hekkensluiter van de competitie is. Gedurende de eerste helft kwam De Vinken op een comfortabele 10-4 voorsprong, maar in de tweede helft ging het mis. Met het uitblijven van scores en door veel commotie liet De Vinken zich uit het veld slaan. Dit resulteerde in een eindstand van 15-14 in het voordeel van THOR.

Met de eerdere winst tegen THOR (23-11) in het achterhoofd startten aanvallend Mariska Meulstee, Melanie Kroon, Peter Kooijman en Peter Koeleman. In het andere vak begonnen verdedigend Joyce Kroon, Silvia Oussoren, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren.
In de eerste vijf minuten lag het initiatief bij THOR tot een stand van 2-2, met Vinkentreffers van Peter Koeleman en Rudy. Hierop volgde de insnij op volle snelheid van Peter Kooijman, waarna Mariska haar dame passeerde en de doorloopbal kon benutten. Captain Kooijman wist met een kort kansje te scoren door alert te reageren op een afvallende bal. Met twee scores van Kelvin leek het erop dat het achttal van Fred Straatman de voorsprong simpel kon uitbouwen. Verdedigend gaf de ABN-AMRO-equipe veel druk, waarbij Melanie menigmaal de bal onderschepte. Met een ruststand van 4-10 kwamen scores uit handen van Peter Koeleman, Kelvin, Melanie en Mariska.

In de tweede helft had De Vinken veel moeite met het uitspelen van de juiste kans en had te weinig geduld om een goede insnij te verzorgen. Door de hoge pressie en het voorverdedigen van THOR zocht De Vinken te weinig de ruimte, met name achter de korf. Na de 5-10 lukte het Kelvin vanaf de stip, om na tien minuten, te scoren. Razendsnel volgde hier twee Harmelense treffers op.
Na de vakwissel stokte het snelle Vinkeveense aanvalsspel en de luttele kansen die ontstonden werden niet afgemaakt. De spanning tussen beide teams liep hoger op, waarbij de arbitrage het geregeld moest ontgelden. Menig confrontaties waren dan ook Tot Harding Onzer Ribben. Er heerste een beladen sfeer op de wedstrijd, wat THOR ten goede kwam. De Harmelaars kwamen gelijk tot 12-12, waarbij de doorloopbal van Melanie de enige Vinkentreffer was. Tien minuten voor tijd wisten Mariska en Peter Koeleman te scoren, maar de Harmelaars bleven onverminderd doorgaan.
Helene Kroon en Frank Dankelman werden ingebracht om de aanval nieuwe impuls te geven. Opnieuw kwamen beide ploegen op gelijke hoogte met nog drie minuten speeltijd. De reacties vanaf de zijlijn brachten veel hectiek, terwijl spelers de frustraties in de vrije loop lieten. En in deze onstuimige slotfase viel het beslissende doelpunt bij THOR, wat de eindstand van 15-14 betekende.

Volgende week speelt De Vinken 1 tegen Dijkvogels 1 uit Maasdijk. De wedstrijd zal om 16.00 uur aanvangen in de sporthal De Boei.

De hoofdmacht van korfbalvereniging De Vinken speelde zaterdag 21 januari in Harmelen tegen THOR 1. De Vinken staat op een gedeelde tweede plaats, terwijl THOR hekkensluiter van de competitie is. Gedurende de eerste helft kwam De Vinken op een comfortabele 10-4 voorsprong, maar in de tweede helft ging het mis. … Lees meer »