02 - Senior  sportief actief 2e week
Twee zwanen dood geschoten in Waverveen

Twee zwanen dood geschoten in Waverveen


Geplaatst op: 6 november 2017

In Waverveen zijn twee zwanen doodgeschoten. Volgens Dierenambulance De Ronde Venen en Amstelland valt dat af te leiden uit de verwondingen die de dieren hebben.

De zwanen werden gisterochtend gevonden op de Tienboerenweg. "We dachten eerst dat ze waren aangereden, maar we zagen kogelgaten zitten. Iedere zwaan heeft een kogel. We laten vanmiddag een röntgenfoto maken om te kijken of we nog meer te weten kunnen komen, bijvoorbeeld over het kaliber", aldus Mirjam Bosman, voorzitter van de dierenambulance.

ZWAAN

Een derde zwaan is ook beschoten en is zwaargewond. Hij wordt op dit moment in de gaten gehouden.

Bosman: "Hij zwemt nu bij een andere zwaan, maar hij is schuw. Het lijkt goed te gaan, maar dat is afwachten want hij kan alsnog achteruit gaan"

Vrijwilligers zijn woedend en zijn op zoek naar getuigen. Op Facebook heeft de dierenambulance een bericht geplaatst: "Wie heeft er iets gezien? Wie weet wie de zwanen heeft doodgeschoten? Tips worden vertrouwelijk behandeld."

Laatst bewerkt op: 6 november 2017 13:38

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee zwanen dood geschoten in Waverveen

In Waverveen zijn twee zwanen doodgeschoten. Volgens Dierenambulance De Ronde Venen en Amstelland valt dat af te leiden uit de verwondingen die de dieren hebben. De zwanen werden gisterochtend gevonden op de Tienboerenweg. "We dachten eerst dat ze waren aangereden, maar we zagen kogelgaten zitten. Iedere zwaan heeft een kogel. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger:
Google maps laden...