02 - Senior  sportief actief 2e week
Regiokampioenschappen veldrijden

Regiokampioenschappen veldrijden


Geplaatst op: 6 november 2017

Zaterdag 4 november zijn de regiokampioenschappen veldrijden gehouden bij WVA in Amsterdam. Rondom de baan op sportpark Sloten lag een mooie baan met alle facetten van het veldrijden erin verwerkt. Bij de amateurs reden voor UWTC Maarten Postma, Tommy Oude Elferink, Bart de Veer en Dennis Moolhuijsen mee. Na een zeer snelle start zaten Bart en Tommy weer mooi voor in het veld. Bart probeerde met de kopmannen (Kees van Noppen en Mattijn Motshagen) mee te gaan, maar blies zich zelf een beetje op. Tommy reed lang op podiumkoers maar werd uiteindelijk toch nog door de regerend Nederlands Kampioen Koen Weijers ingehaald. Toch zijn er mooie resultaten behaald door de UWTC renners: 4 Tommy, 5 Bart, 41 Dennis, 42 Maarten.
Bij de dames was er een podiumplaats voor onze Elleke Claessen, zij werd tweede. Lorena Wiebes lag ook lang op podiumkoers, maar een foutje maakte dat ze enkele plaatsen verspeelde en als vierde eindigde.
Bij de junioren reed Ian vd Berg naar plaats 9 en bij de masters 40+ werd Frank Jansen 23e.

Clubcross
Iedere zondagochtend wordt er bij UWTC een clubcross gehouden. Inschrijven tussen 09.30 en 10.15 uur, start 10.30 uur. Het parcours loopt rondom de wielrenbaan en gaat ook gedeeltelijk over het nieuwe parcours bij de bmx baan. Zondag 5 november was het heerlijk zonnig weer en een gezellige drukte. Tijdens de wedstrijd waren de dagwinnaars al snel duidelijk, zowel Gerben (40-) als Frans (40+) hadden een ruime voorsprong. De uitslag:
jeugd: 1 Max de Beij, 2 Teun Wahlen
40-: 1 Gerben vd Knaap, 2 Lars Wiebes, 3 Jeroen v Pierre.
40+: 1 Frans v Heteren, 2 Marcel Versteeg, 3 Maarten de Jong, 4 Mark Best, 5 Cock Fangmann, 6 Louis Oude Elferink, 7 Gerard de Veer, 8 Wil Gieling, 9 Jan Willem Wahlen, 10 Rene Wiebes, 11 Harry v Pierre, 12 Leen Blom, 13 Gijs Kostman, 14 Peter Wiebes, 15 Wim Veenboer, 16 Joop Winter, 17 Robert Wiebes, 18 Jack Kruijswijk. 

Amsterdamse Cross in Nes
Zondagmiddag werd Nes ad Amstel weer overspoelt met cyclocrossers. En scheen het zonnetje in de ochtend nog heerlijk (bij de clubcross), in de middag viel er wel wat regen. En dat gaf tijdens de Nessercross weer genoeg modder...
Vier jeugdleden van UWTC waagde zich in de Nesser blubber, een nette 13e plaats voor de jonge Tom Derogee, 5e Mike Derogee, 9e Lars Hopman en 14e Rens Grömmel. Bij de 40- was Tommy Oude Elferink weer oppermachtig en hiermee won hij alweer zijn derde ACC wedstrijd van dit seizoen. Bij de dames was Elleke Claessen de winnares en Elleke hield goed stand tussen alle nieuwelingen. Diverse leden hadden echter materiaalpech en konden hierdoor de wedstrijd niet uitrijden

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Regiokampioenschappen veldrijden

Zaterdag 4 november zijn de regiokampioenschappen veldrijden gehouden bij WVA in Amsterdam. Rondom de baan op sportpark Sloten lag een mooie baan met alle facetten van het veldrijden erin verwerkt. Bij de amateurs reden voor UWTC Maarten Postma, Tommy Oude Elferink, Bart de Veer en Dennis Moolhuijsen mee. Na een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: