BlomBlom Mijdrecht
Verdachten aangehouden voor afpersing via datingsite

Verdachten aangehouden voor afpersing via datingsite


Geplaatst op: 7 november 2017

Een 18-jarige man uit Delft en een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse zijn vorige week aangehouden in een onderzoek naar afpersing via een datingsite.


Een inwoner van Mijdrecht kreeg in juli dit jaar contact met een vrouw via een datingsite. Na diverse berichten over en weer, waarbij ook pikante foto’s werden uitgewisseld, gaf het slachtoffer op verzoek van de vrouw zijn telefoonnummer. Vervolgens kreeg hij via een berichtenapp dreigende berichten. Daarin maakte de afzender bekend dat hij van alles van het slachtoffer wist: diens naam en die van familieleden en waar de man werkte.

Aangifte

Onder het dreigement dat de foto’s en chats openbaar zouden worden gemaakt, liet het slachtoffer zich onder druk zetten om enkele geldbedragen van een paar honderd euro over te maken. Toen hem om meer geld werd gevraagd, stapte hij naar de politie om aangifte te doen. Onderzoek leidde naar de verdachten. De man zit nog in voorarrest, de vrouw is inmiddels heengezonden maar is nog wel verdachte in het onderzoek.

Laatst bewerkt op: 7 november 2017 16:10

Bron: Politie

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verdachten aangehouden voor afpersing via datingsite

Een 18-jarige man uit Delft en een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse zijn vorige week aangehouden in een onderzoek naar afpersing via een datingsite. Een inwoner van Mijdrecht kreeg in juli dit jaar contact met een vrouw via een datingsite. Na diverse berichten over en weer, waarbij ook pikante foto’s werden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: