Leerlingen van de Graankorrel brengen burgemeester Nobel ontbijtje op gemeentehuis

Leerlingen van de Graankorrel brengen burgemeester Nobel ontbijtje op gemeentehuis


Geplaatst op: 8 november 2017

Vanochtend hebben leerlingen van groep 7 van de CBS de Graankorrel samen met burgemeester Jeroen Nobel ontbeten in de raadskelder van het gemeentehuis. Het Burgemeestersontbijt vond plaats in het kader van de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen van zo’n 3.000 basisscholen in heel Nederland met elkaar ontbijten. Samen met zo’n 265 collega-burgemeesters onderstreept burgemeester Nobel hiermee het belang van een gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft dit jaar als thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Aan de ontbijttafel spraken de kinderen met de burgemeester over hun ontbijtgewoontes, maar ook over andere zaken zoals voetbal en of de burgemeester zelf ook kinderen heeft. 

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds.  Het schoolontbijt is altijd verbonden aan een goed doel. Dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Laatst bewerkt op: 8 november 2017 13:26

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen van de Graankorrel brengen burgemeester Nobel ontbijtje op gemeentehuis

Vanochtend hebben leerlingen van groep 7 van de CBS de Graankorrel samen met burgemeester Jeroen Nobel ontbeten in de raadskelder van het gemeentehuis. Het Burgemeestersontbijt vond plaats in het kader van de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen van zo’n 3.000 basisscholen in heel Nederland met elkaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: