02 - Senior  sportief actief 2e week

Atlantis A1 kan koploper niet bijbenen


Geplaatst op: 23 januari 2012

Zaterdag 21 januari kreeg Atlantis A1/ Van Dam koploper Excelsior A1 (Delft) op bezoek. Een eerder onderling treffen werd destijds met 22-17 gewonnen door Excelsior en ook vandaag werd er weer veel gescoord. Uit betrouwbare bron wist Atlantis dat Excelsior opkeek naar deze wedstrijd en er niet gerust op was dat het in Mijdrecht makkelijk kon winnen. Voorwaar een compliment aan de spelers van Atlantis A1/Van Dam en ondanks dat het met 15-20 verloor kan het terugkijken op een voortreffelijke wedstrijd. Ondanks de blessureperikelen tijdens de afgelopen trainingen kon de formatie van Arie Zaal en Marijke Pauw toch starten met het basisachttal. Het was Excelsior dat als een komeet uit de startblokken schoot en liet zien wat hun bedoeling was. Binnen vijf minuten stonden de bezoekers al op 0-3. Atlantis knokte zich terug in de wedstrijd en kwam verrassend naast Excelsior, maar de Delftenaren waren de betere ploeg, wisten de mand feilloos te vinden en schoten zich naar 3-5. Hoewel Atlantis aanhaakte bij 4-5, was een kleine versnelling van Excelsior goed voor 4-8. Met veel werk- en vechtlust kwam de ploeg tot op twee punten. Het sein van de coach van Excelsior om met verbaal geweld zijn ploeg aan te sporen had ook nog het gewenste effect want met drie treffers op rij werd de ruststand van 6-11 bereikt. Ondanks een achterstand van vijf doelpunten waren Marijke Pauw en Arie Zaal tevreden met de getoonde inzet. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Excelsior de betere ploeg was en het was een illusie dat er kon worden gewonnen. Toch wilde de ploeg zich niet neerleggen bij een grote nederlaag en was bereid om zich met hand en tand te verzetten tegen deze fysiek sterke ploeg. Het verschil in de tweede helft bleef vijf tot zes doelpunten en zelfs toen er eenmaal een gat van acht punten werd geslagen bij 8-16 en 10-18, bleef Atlantis lekker mee scoren en kwam het zowaar nog tot 15-19. De resterende tijd was echter te kort om te stunten en Excelsior bracht de eindstand op 15-20. Een nederlaag waar Atlantis mee kan leven omdat het team weer heeft aangetoond dat het mee kan doen met de toppers in de eerste klasse landelijke A-jeugd. Ook het invallen van B-jeugd speelster Britt Vermolen kan gezien worden als opstap naar een goede basis voor het komend seizoen. Minder leuk nieuws na afloop van de wedstrijd, Marijke Pauw en Arie Zaal hebben aangegeven dat zij aan het eind van het seizoen zullen stoppen als trainers/coaches bij Atlantis A1.
Doelpuntenmakers: Jeroen Korver (7x), Lars van Walraven (3x), Maarten van Diemen (2x) Ciska Taal (2x) en Goof van Straaten (1x). Volgende week een belangrijke wedstrijd; het Maaslandse ODO komt naar Mijdrecht. Dit is ook een ploeg die onderin staat en waarvan Atlantis de eerste wedstrijd met slechts 11-9 verloor. Aanvang van deze wedstrijd is 15.10 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis A1 kan koploper niet bijbenen

Zaterdag 21 januari kreeg Atlantis A1/ Van Dam koploper Excelsior A1 (Delft) op bezoek. Een eerder onderling treffen werd destijds met 22-17 gewonnen door Excelsior en ook vandaag werd er weer veel gescoord. Uit betrouwbare bron wist Atlantis dat Excelsior opkeek naar deze wedstrijd en er niet gerust op was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: