Atlantis 2 pakt weer een punt

Geplaatst op: 23 januari 2012

Afgelopen zaterdag moest het tweede team van Atlantis het in de zaalcompetitie opnemen tegen middenmoter DKV 2 uit IJmuiden. De door de Rabobank gesponsorde ploeg heeft het moeilijk dit zaalseizoen: slechts twee keer wist de ploeg een gelijkspel te behalen, de overige wedstrijden werden verloren. Het werd dus hoog tijd om een goed resultaat neer te zetten. Ondanks dat Atlantis een zeer goede wedstrijd neerzette, was DKV ook op dreef. Uiteindelijk moest de Mijdrechtse ploeg met een 19-19 gelijkspel genoegen nemen.

Atlantis begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste aanval werd direct beloond met een doelpunt van afstand. De aanval van DKV had ook direct een antwoord klaar. Het was direct duidelijk dat het een gelijkopgaande strijd zou worden. In de eerste fase van de eerste helft hield Atlantis het voortouw, maar kon de voorsprong niet verder uitbouwen dan drie doelpunten bij een stand van 8-5. DKV wist met drie doelpunten op rij de stand weer gelijk te brengen, maar voor de rust wist Atlantis weer een klein gaatje te slaan. Met een stand van 11-9 werd de kleedkamer opgezocht. Coach Tamira Breedijk benadrukte in de rust dat Atlantis 2 vooral de rust moest bewaren en op het eigen spel moest blijven concentreren om zo de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

In het begin van de tweede helft was de verdediging van Atlantis echter niet meteen scherp. DKV kon een doorloopbal scoren en was ook trefzeker bij de drie toegekende strafworpen. Atlantis wist met een schot en een strafworp twee keer te scoren. Hierdoor was de stand weer gelijk: 13-13. Hierna was het DKV dat steeds een kleine voorsprong pakte, maar ook de IJmuidense ploeg wist het gat niet groter te maken dan drie punten. In de slotfase hield Atlantis het hoofd koel en wist bij een stand van 17-19 het aanvalsspel te belonen met twee toegekende strafworpen. Beide strafworpen werden verzilverd. De eindstand werd hiermee bepaald op 19-19.
Atlantis 2 had op meer gehoopt deze zaterdag, maar het vertoonde spel biedt vertrouwen voor de resterende wedstrijden in dit zaalseizoen.

De volgende wedstrijd van Atlantis 2 is zaterdag 28 januari om 16.20 uur in sporthal De Phoenix in Mijdrecht. Tegenstander is koploper Dindoa uit Ermelo.

Afgelopen zaterdag moest het tweede team van Atlantis het in de zaalcompetitie opnemen tegen middenmoter DKV 2 uit IJmuiden. De door de Rabobank gesponsorde ploeg heeft het moeilijk dit zaalseizoen: slechts twee keer wist de ploeg een gelijkspel te behalen, de overige wedstrijden werden verloren. Het werd dus hoog tijd … Lees meer »