001 - Homan Zonnepanelen
Atalante staat goed zijn mannetje op de 3e minidag in Heemstede

Atalante staat goed zijn mannetje op de 3e minidag in Heemstede


Geplaatst op: 13 november 2017

Zaterdag 11 november stond alweer de derde competitie dag op het programma voor de mini’s van Atalante. Ditmaal reisden ze af naar Heemstede.
In de ochtend was het de beurt aan de Volleytoppers, met Yorell, Jens, Isa, Nefeli en Jelwa. Ditmaal met nieuwe regels (een test binnen onze regio). Je hoeft er niet meer uit na een fout, maar een fout is een punt voor de tegenstander. Wel leuk dat je niet meer aan de kant hoeft te staan, maar betekent wel dat je continue moet spelen en met veel doordraaien vergt dit duidelijk meer energie.

De eerste wedstrijd gingen ze goed van start. Er werd netjes geserveerd en goed gegooid en gevangen. De teams waren aan elkaar gewaagd en werd ook een spannende strijd wat eindigde in gelijk spel.

De tweede wedstrijd tegen een nieuw team uit Hoofddorp. Oudere kinderen die waarschijnlijk even op het eerste niveau moeten starten. Die stonden net iets beter hun mannetje. Maar ze lieten zich hier niet door intimideren. Ze bleven allemaal goed spelen, waardoor de eerste set in gelijkspel eindigde. De tweede set werd het tempo door VCH wat verhoogd. Atalante kon goed volgen, maar maakte deze set wel iets meer fouten waardoor ze deze set verloren.
Zoals gezegd vergen de nieuwe regels veel meer energie en dat level was ook duidelijk verlaagd. In de derde wedstrijd zag je dat de vermoeidheid toesloeg, haalden niet meer hun eigen niveau en moesten de meerdere erkennen in het team uit Ouderkerk.

In de middag mochten de meiden van Girlpower weer hun volleybalkunsten laten zien. Dit maar weer eens een compleet met 6 spelers, bestaande uit Lynne, Renske, Froukje, Michelle, Mirthe en Shiwa
Ze gingen de eerste wedstrijd goed van start, partij die lekker gelijk op ging. Ze stonden heel goed te passen, alleen misten net wat puntjes op de i. Dat was wel jammer, twee keer nipt de set verloren. 
De tweede wedstrijd tegen een team wat een stapje hoger staat ging beter. Sterke services, weer die mooie passes en slimmere ballen over het net. Maar zoals gezegd een sterke tegenstander, het was een mooie partij wat eindigde in een terecht gelijkspel.
De laatste wedstrijd stonden de meiden ook goed te spelen, maar stonden tegenover een team die een stuk groter/ouder waren en eigenlijk niet op dit niveau thuis horen. Ze hebben zich goed staande weten te houden, maar hebben helaas de wedstrijd verloren.
Een derde plek, maar de inval coach melde nog wel dat het team een duidelijke progressie heeft doorgemaakt ten opzicht van eind vorig jaar! Een opsteker!


Laatst bewerkt op: 13 november 2017 10:05

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante staat goed zijn mannetje op de 3e minidag in Heemstede

Zaterdag 11 november stond alweer de derde competitie dag op het programma voor de mini’s van Atalante. Ditmaal reisden ze af naar Heemstede.In de ochtend was het de beurt aan de Volleytoppers, met Yorell, Jens, Isa, Nefeli en Jelwa. Ditmaal met nieuwe regels (een test binnen onze regio). Je hoeft … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: