KDO pakt in aantrekkelijk duel overtuigend drie punten tegen Laakkwartier

Geplaatst op: 13 november 2017

Na het 3-3 gelijkspel van vorige week tegen Teylingen, speelde KDO afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen Laakkwartier. Tot vlak voor de wedstrijd bleef het gissen of de wedstrijd daadwerkelijk gespeeld zou gaan worden i.v.m. grote hoeveelheid neerslag. Gelukkig keurde de scheidsrechter het grasveld uiteindelijk goed, zodat beide ploegen om 14:00 uur tegen elkaar konden gaan strijden. Trainer Raymond de Jong kon tegen de gasten uit Den Haag niet beschikken over Joeri Stange (weekendje weg), waardoor de herstelde Thijs Plasmeijer voorin bij KDO startte.

De start van de wedstrijd was spraakmakend, mede dankzij de sfeeracties van de meegereisde supporters van Laakkwartier. Al snel in de wedstrijd maakte de centrale verdediger van de gasten een harde overtreding op Jesse Stange en werd direct getrakteerd op een gele kaart. In de zesde minuut ontsnapte de nummer vier van Laakkwartier aan zijn tweede gele kaart, nadat hij opnieuw aan de noodrem moest trekken. Op het zware, maar goed bespeelbare grasveld liet KDO zich veelvuldig positief gelden in de eerste helft. Regelmatig stichtten de Kwakelaars gevaar en had de Haagse verdediging zijn handen vol aan de beweeglijke voorhoede van KDO. Laakkwartier wilde ook graag voetballen, waardoor er al snel een zeer aantrekkelijke wedstrijd ontstond. Zo werd een schot van Joris Kortenhorst van de lijn gehaald door de gasten en had Mathijs van Rijn tot twee keer toe pech in zijn afronding. Uiteindelijk brak Mathijs in de 37e minuut toch de ban voor de Kwakelaars. Na een lange bal op maat van Joris Kortenhorst, kon Van Rijn schuin alleen op het doel aflopen. De spits van KDO schoot de bal vervolgens koelbloedig onder de Haagse keeper door in het doel, 1-0. Een halve minuut later had Mathijs van Rijn ook zijn tweede doelpunt van de middag kunnen / moeten maken. Nadat hij twee keer in kansrijke positie stond, schoot hij de bal uiteindelijk van dichtbij over. In de 40e minuut viel dan toch het dik verdiende tweede doelpunt van de Kwakelaars. Op aangeven van Jesse Stange, kapte Bart Hoving op de rand van het zestienmetergebied de bal naar binnen toe. Met uiterste precisie schoot de hardwerkende Kwakelse middenvelder de bal in de lange hoek, 2-0. Vlak voor rust schoot Jesse Stange de bal nog vanaf zo’n twintig meter op de lat. De rust werd bereikt met een 2-0 stand voor KDO.

In de tweede helft bracht de trainer van Laakkwartier twee wissels in zijn ploeg om het tij te doen keren. Dit leidde in de 47e minuut direct tot een grote kans, maar dankzij de oplettende Jesper Oudshoorn bleef het 2-0. Hierna nam KDO de regie over in de wedstrijd en was tot drie keer toe dichtbij de 3-0. Een vrije trap op de paal, een schot van Mathijs van Rijn op de paal en een kopbal van Mitchel Smits die ternauwernood van de lijn werd gehaald door Laakkwartier, leverde niet het gewenste resultaat op. In de 60e minuut was het gelukkig toch Jesse Stange, die met een kopdoelpunt KDO een 3-0 voorsprong bezorgde, dit op aangeven van Mitchel Smits. De wedstrijd leek hiermee in vroeg stadium beslist te zijn, maar niks bleek minder waar. Een minuut later kwam Laakkwartier namelijk op 3-1, door een hoge bal vanaf 25 meter die in de rechterbovenhoek verdween. De Haagse ploeg, die deze middag werd gesteund door een zeer fanatieke aanhang, kreeg hierdoor geloof. Dit werd nog verder versterkt toen de spits van Laakkwartier in de 66e minuut de 3-2 aantekende. KDO leek even van slag, maar bleef verder gaan met het creëren van kansen. Invaller Rick Kruit en Mathijs van Rijn kregen beiden meerdere mogelijkheden om de 4-2 te maken, maar wisten niet tot scoren te komen. Hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd, zelfs in ‘het Haags kwartiertje’. In de 87e minuut maakte Jim Klijn aan alle onzekerheid een einde door een vrije trap fraai in de linkerbovenhoek te schieten, 4-2. Hierna kregen de Kwakelaars nog enkele kansen om de score hoger uit te laten vallen, maar dit gebeurde niet meer. Na ruim negentig minuten spelen floot de uitstekende leidende scheidsrechter af en was de derde overwinning van het seizoen een feit.

Met elf punten uit zeven wedstrijden doet KDO het als promovendus prima in de 2e klasse C.
De Kwakelaars staan nu op de zevende plaats, met slechts twee punten achterstand op de nummer twee RKDEO. Aankomende zondag hervatten de Kwakelaars de competitie met een thuiswedstrijd tegen periodekampioen DSOV. Echter staat aanstaande dinsdag eerst nog de bekerwedstrijd tegen Hollandia op het programma. In Hoorn speelt KDO dan om 20:30 uur tegen de nummer vier uit de hoofdklasse A. Kunnen de Kwakelaars gaan stunten en zich als ‘cupfighter’ gaan ontpoppen? We zullen ongetwijfeld enkele kansen gaan krijgen tegen Hollandia…

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Max Wessels, Jim Klijn, Thijs Plasmeijer, Mitchel Smits (61e Rick Kruit), Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Na het 3-3 gelijkspel van vorige week tegen Teylingen, speelde KDO afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen Laakkwartier. Tot vlak voor de wedstrijd bleef het gissen of de wedstrijd daadwerkelijk gespeeld zou gaan worden i.v.m. grote hoeveelheid neerslag. Gelukkig keurde de scheidsrechter het grasveld uiteindelijk goed, zodat beide ploegen om 14:00 … Lees meer »