Eerste zaalwinst voor De Vinken

Geplaatst op: 13 november 2017

Een gemiste strafworp was de opmaat voor een sterke start van het Vinkeveense Suiteteam. Na een driedubbele rebound van Gideon Leeflang kon Rutger Woud 1-0 maken. In de derde minuut speelde Woud nog eens zijn tegenstander uit: 2-0. Weliswaar maakte Jerom Stokhof met een vlak schot 3-0 en Kelvin Hoogeboom vanaf de stip 4-0; mede door de vele missers van Badhoeve kwam deze mooie voorsprong tot stand. Een strafworp leverde na zeventien minuten de eerste score voor Badhoevedorp op. Direct hierna maakte Annick Stokhof 5-1 en met een uitwijkbal tilde Kelvin Hoogeboom de stand naar 6-1.

De lijfelijke schermutselingen tussen de herenopponenten leidden tot enig ophef. De referee koos voor het bestraffen van Vinken’s contactspel. Badhoeve zag zich hierdoor gesterkt en kroop weer dichterbij: 6-2 en nog geen minuut later 6-3 uit een vrije bal. Annick verzilverde het aloude gezegde van driemaal is scheepsrecht en nog voor rust konden de bezoekers vanaf de stip 7-4 laten aantekenen.

Na rust een iets gedrevener thuisploeg. De heren kwamen wat makkelijker vrij dan de dames en het harde werken van Jerom werd beloond: 8-4. De 8-5 en 8-6 (weer een strafworp) ontstonden na gedoe en gerommel. Zelfs 8-7 volgde en Badhoeve geloofde er weer in. Na voorbereidend werk door Lieke Melchers poeierde Dorien Verbruggen dat geloof direct weer weg en Roosmarijn Mooij deed hetzelfde na de 9-8. Nog een keer kwamen de bezoekers op één punt: 10-9. Jerom Stokhof maakte 11-9 en Badhoeve miste een stip, waarna Rutger Woud wel knap raak schoot. Tot dit moment bleef de arbiter strafworpen uitdelen, maar Badhoeve faalde opnieuw.

Nu ging de wisseltrukendoos van coach Dirk van der Vliet open: Jelle Mul en Gideon Leeflang wisselden vanaf nu diverse keren van plek. Jerom maakte 13-10 en Badhoeve kon weer vanaf de stip aanhaken. Toch sloeg de weegschaal door aan Vinkenkant. Mede door een prima defensieve opstelling konden Rutger, Roos, Dorien en dagschutter Jerom de stand naar 17-11 tillen. Badhoeve gaf het op, hun laatste tegendoelpunt in de laatste minuut was nog slechts voor de statistieken: 17-12 einduitslag.

Een gemiste strafworp was de opmaat voor een sterke start van het Vinkeveense Suiteteam. Na een driedubbele rebound van Gideon Leeflang kon Rutger Woud 1-0 maken. In de derde minuut speelde Woud nog eens zijn tegenstander uit: 2-0. Weliswaar maakte Jerom Stokhof met een vlak schot 3-0 en Kelvin Hoogeboom … Lees meer »