Atlantis 1 wint ook eerste zaalwedstrijd

Geplaatst op: 13 november 2017

Tring tring, 11 november is de dag, dat Atlantis, dat Atlantis, 11 november is de dag, dat Atlantis ook weer winnen mag. Afgelopen zaterdag was het niet alleen feest voor de captain (Sint)Maarten, maar ook voor de rest van het door ‘Van Walraven’ gesponsorde Atlantis 1. Na een fantastisch veldseizoen, waarin alle wedstrijden werden gewonnen, heeft de ploeg uit Mijdrecht ook de eerste competitiewedstrijd in de zaal winnend weten af te sluiten. Met een 14-27 werd er geen spaan heel gelaten van DTS Enkhuizen.

Na een lange reis, waar geen einde aan leek te komen, kwam de ploeg van coach Arjan Bearveldt ruim op tijd aan bij Sporthal de Drecht in Enkhuizen. Een paar spelers begonnen bij het uitstappen van de auto direct aan hun eerste inspanning van die dag; na lang ophouden, een sprintje naar het toilet. Er was voldoende tijd om nog even bij te komen van de lange rit, wat te eten en wat te drinken. Na de warming-up, het inschieten en nog wat duidelijke woorden van de coach was Atlantis er helemaal klaar voor. De wedstrijd kon beginnen!

Teruggekeerd van hun avonturen bij KVA en AW-DTV maakten Lynn Loman en Sander van Diemen hun debuut in Atlantis 1. Binnen een paar minuten was wel duidelijk dat ze hun plekje wel hadden gevonden, want precies zij schoten de 0-1 en 0-2 erin. De toon was gezet, vanaf de eerste minuut was meteen duidelijk dat de Mijdrechtenaren de punten gingen pakken. Door doelpunten van Jelmer, Jeroen, Sander, Maarten en Amy werd er uitgelopen naar een 4-10. DTS benutte af en toe ook wat kansen, maar direct hierna was het Atlantis die het antwoord gaf. Door scores van Sander, Jelmer, Lynn en Jeroen konden er worden gerust bij een stand van 7-15.

Tijdens de rust werden er door coach Arjan nog wat aanwijzingen gegeven, om de tweede helft goed voort te zetten. Dit wierp zijn vruchten af, want na rust kon het eerste team uit Mijdrecht nog meer punten uitlopen door goals van Jelmer, Janneke en Sander. Richting het einde van de wedstrijd werden Saskia Veenboer en Sander van der Sluijs in het veld gebracht. Saskia had een paar mooie kansen die er net niet in gingen en Sander kreeg er wel een schot in! In de laatste seconden werd Jeroen nog even gebodycheckt door zijn heer, waardoor Sander van Diemen de wedstrijd af kon sluiten met een strafworp. De prima fluitende scheidsrechter floot af en de handen werden geschut, na een sportieve wedstrijd!

Aankomende zaterdag speelt Senioren 1 haar eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen in Sporthal de Phoenix tegen de Vinken. De wedstrijd zal plaatsvinden om 17.50!

Laatst bewerkt op: 13 november 2017 10:17

Tring tring, 11 november is de dag, dat Atlantis, dat Atlantis, 11 november is de dag, dat Atlantis ook weer winnen mag. Afgelopen zaterdag was het niet alleen feest voor de captain (Sint)Maarten, maar ook voor de rest van het door ‘Van Walraven’ gesponsorde Atlantis 1. Na een fantastisch veldseizoen, … Lees meer »