001 - Homan Zonnepanelen
“Jonge Helden” lintjes voor Lotte Zethof en Ester de Schrijver

“Jonge Helden” lintjes voor Lotte Zethof en Ester de Schrijver


Geplaatst op: 14 november 2017

Afgelopen woensdag tijdens “de week van de Mantelzorg” reikte wethouder Jeugd, Gertjan van der Hoeven, de “Jonge Helden” lintjes uit aan de jonge mantelzorgers Lotte Zethof (14 jaar)en Ester de Schrijver (net 18 jaar). Dat gebeurde in Roy’s Magic Theater voor een publiek van ongeveer 30 mantelzorgers. Na de huldiging werden de mantelzorgers nog getrakteerd op een high tea en een magische goochelshow van Roy en Justin Huiskens.

Met de “Jonge Heldenlintjes” wil de gemeente haar waardering laten blijken voor de vrijwillige maatschappelijke inzet van jongeren. Het lintje is een persoonlijke waardering voor een jongere tussen de 12 en 23 jaar die bijzondere activiteiten heeft ontplooid. Door de uitreiking van de lintjes aan Ester en Lotte wil de gemeente aandacht vragen voor de bijzondere inzet van alle jonge mantelzorgers in Aalsmeer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat één op de vijf jongeren mantelzorger is. De organisatie Mantelzorg & Meer ondersteunt de Aalsmeerse mantelzorgers.

 

Wethouder Gertjan van der Hoeven: ‘Sinds 2014 hebben we in Aalsmeer een Kinderburgemeester en Jonge Heldenlintjes. Met Ester en Lotte hadden we ons geen betere “Jonge Helden” kunnen wensen. Zij zijn hun hele leven al gewend om voor hun zus respectievelijk broer te zorgen en rekening te houden met hun zwakke gezondheid. Zij zijn door de jaren heen een grote steun voor hun ouders geweest, door het overnemen van taken en door hun speciale band en rol ten opzichte van hun zus en broer.”

 

De oorkonde, medaille en bon voor een dagje uit werd door de wethouder uitgereikt aan Karin de Schrijver, de moeder van Ester, omdat Ester in het buitenland verblijft. Voor moeder Karin (en Ester) was deze uitreiking extra emotioneel omdat zus Lisa enkele maanden geleden is overleden. Na enige bedenktijd vonden zij het beiden toch waardevol om als blijk van erkenning en waardering het lintje in ontvangst te nemen. Karin de Schrijver:” Ester is een grote steun geweest voor Lisa en ook voor ons. Ze moest door de jaren heen altijd rekening houden met de zwaar verminderde weerstand van haar zus met wat we wel en niet konden doen. Uitjes die voor andere gezinnen als heel normaal worden ervaren konden wij niet doen. Ester heeft het huishouden overgenomen toen haar zus maandenlang in het ziekenhuis lag ( naast haar VWO ) en ja ze hadden ook weer grote lol als ze haar zus extra mooi kon opmaken na zware kuren maar altijd was het rekening houdend met …. en dat is een opgave waar je mee opgroeit en waar je niet zelf voor kiest.”

Lotte Zethof, VWO-scholiere aan het Alkwin Kollege, kreeg het lintje omdat zij samen met haar ouders voor “grote kleine” broer Rick zorgt. Rick is geboren met Downsyndroom en een kwetsbare gezondheid. Lotte past zo af en toe op haar broer en doet graag spelletjes met hem. Toen ze nog op dezelfde basisschool zaten hield Lotte ook daar een oogje in het zeil. Zij is Rick’s grote steun en toeverlaat, maar vindt het heel normaal dat ze iets extra’s doet voor haar broer. Daarnaast doet Lotte vrijwilligerswerk; zoals helpen bij DownTown Ophelia en Dag van je Leven. Bij Atletiek Vereniging Aalsmeer is Lotte niet alleen zelf actief, maar geeft zij ook atletiektrainingen aan jonge kinderen.


Laatst bewerkt op: 14 november 2017 13:27

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

“Jonge Helden” lintjes voor Lotte Zethof en Ester de Schrijver

Afgelopen woensdag tijdens “de week van de Mantelzorg” reikte wethouder Jeugd, Gertjan van der Hoeven, de “Jonge Helden” lintjes uit aan de jonge mantelzorgers Lotte Zethof (14 jaar)en Ester de Schrijver (net 18 jaar). Dat gebeurde in Roy’s Magic Theater voor een publiek van ongeveer 30 mantelzorgers. Na de huldiging … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: