01 - Nooit Gedacht
Gemeenten De Ronde Venen maakt bezwaar tegen besluit Rijk over spoorgeluid

Gemeenten De Ronde Venen maakt bezwaar tegen besluit Rijk over spoorgeluid


Geplaatst op: 16 november 2017

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft op 6 september 2017 besloten om de toegestane hoogte van de geluidsbelasting door treinverkeer te verlagen. Op zich is dit een besluit in de goede richting vindt de gemeente De Ronde Venen, maar het kan beter. Daarom maakt de gemeente bezwaar tegen dit besluit samen met de gemeenten Bunnik, De Bilt, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woerden en Zeist.

Wethouder Anco Goldhoorn van Milieu licht toe: “Het besluit van de minister biedt nog te veel ruimte om het geluid van het treinverkeer te laten toenemen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ’s nachts luidruchtige goederentreinen in te plannen. En gemeenten willen bij nieuwe ruimtelijke projecten langs het spoor het liefst rekening houden met een toegestaan geluidsniveau dat de werkelijkheid benadert. Nu is er een sterke groei van de geluidsbelasting mogelijk. Als het Rijk onze bezwaren overneemt, dan wordt het toegestane geluid langs het spoor lager. Dat is duidelijker en beter wat ons betreft.”

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeenten De Ronde Venen maakt bezwaar tegen besluit Rijk over spoorgeluid

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft op 6 september 2017 besloten om de toegestane hoogte van de geluidsbelasting door treinverkeer te verlagen. Op zich is dit een besluit in de goede richting vindt de gemeente De Ronde Venen, maar het kan beter. Daarom maakt de gemeente bezwaar tegen dit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: