Hilversum en Argon in evenwicht

Geplaatst op: 22 januari 2012

Argon heeft de eerste wedstrijd na de winterstop niet weten te winnen. In Hilversum werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke FC. Beide teams bleven veelal steken in goede bedoelingen. Argon voetbalde de tweede helft best aardig, maar kon de wedstrijd niet winnend afsluiten. Met de nieuwe trainer Alain Hijman op de bank werd in ieder geval duidelijk dat Argon de tweede seizoenshelft voor het voetbal gaat. Als deze spelopvatting ook wordt omgezet in punten zit handhaven in de Topklasse er in.

Het eerste kwartier had Hilversum zonder echt gevaarlijk te worden een klein overwicht. Het verdere spelbeeld van de eerste helft was eentonig: twee hard werkende ploegen die vooral worstelen met zichzelf en niet tot uitgespeelde kansen komen. Argon was gevaarlijk met een paar afstandsschoten die vooral verraderlijk waren vanwege de wind. Patrick Lokken en Kevin van Essen probeerden het, maar Hilversum doelman Hilbers hoefde geen zware inspanning te verrichten. Het dichtst bij een doelpunt was Joshua Patrick, zijn voorzet werd door de wind gepromoveerd tot schot op doel. Hier had Hilbers niet op gerekend, maar hij kon de bal nog net over tikken.

In het begin van de tweede helft was Hilversum twee keer gevaarlijk. Singels redde knap uit een corner en een vrije trap. In 69e minuut zorgde Patrick Lokken voor het eerst voor gevaar aan Argon zijde, zijn schot ging over. Kort daarna kreeg dezelfde Patrick Lokken de kans van de wedstrijd. Joshua Patrick haalde de achterlijn en legde de bal terug. Lokken kon aannemen en vrij uithalen, maar hij verprutste deze kans. Een scherpe Lokken had deze in zijn hoogtijdagen als doelpuntenmachine zeker gescoord, maar vandaag lukte het niet.

In de slotfase was Mark Daalderop voor Hilversum nog dicht bij een goal, maar zijn schot ging over. Singels moest ook nog één keer redding bieden en een voorzet belandde nog op de lat van het Argon doel. Argon probeerde het wel maar kon geen vuist maken. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0 hier heeft Argon qua punten niet veel aan. Het voetbal en de hechte organisatie bieden wel perspectief voor een betere tweede seizoenshelft.

De hand van de nieuwe trainer was goed zichtbaar in de opstelling. Men is afgestapt van het vertrouwde 4-3-3 naar een verkapt 4-4-2 systeem. Verzorgd voetbal spelen daar staat Alain Hijman om bekend. Met de terugkeer van Muller van Moppes in de basis is er inderdaad meer voetbal in de ploeg gekomen en zonder Biekman voorin wordt er veel minder de lange bal gespeeld. Laten we hopen dat Argon dit voetbal ook gaat omzetten in punten. Volgende week komt HBS op bezoek naar de Hoofdweg. Argon heeft nog wat goed te maken tegen deze ploeg. De uitwedstrijd werd namelijk aan het begin van het seizoen op schandalige wijze met 9-1 verloren.

Argon heeft de eerste wedstrijd na de winterstop niet weten te winnen. In Hilversum werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke FC. Beide teams bleven veelal steken in goede bedoelingen. Argon voetbalde de tweede helft best aardig, maar kon de wedstrijd niet winnend afsluiten. Met de nieuwe trainer Alain Hijman … Lees meer »