Na een niet zo best 1e halfjaar hebben de door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen en Zn gesponsorde dames zich in de 1e thuiswedstrijd na de "winterstop" volledig herpakt.
Er moesten punten gehaald worden om aansluiting te houden met de teams erboven,
want degraderen uit de promotieklasse is zeker niet de doelstelling van dit jaar.
Ondanks de blessures die we in de afgelopen maanden er weer bij gekregen hebben (Sandra Wiebes, achillespees en Carin van Kouwen, enkel), zijn er zeker ook positieve dingen te melden.
Nancy Lijten is na haar zwangerschap weer terug om te gelederen te versterken en ook Allie (kuit) is inmiddels weer blessurevrij. Mirjam heeft samen met Xuee zich gestort op het spelverdelen en ook dit pakt leuk uit. Daarnaast is dames 2 heel erg bereid om ons te helpen, waarvoor nu alvast super dank.
Deze wedstrijd was het nog niet optimaal geregeld, maar dat mocht de pret niet drukken.
Support vanaf de tribune was ook zeker hard nodig.

Gezien de goede trainingen die we de afgelopen weken afgewerkt hadden en de positieve instelling van iedereen, stond afgelopen vrijdag de 20e Spaarnestad DS 3 tegenover ons. De uitwedstrijd werd met 3-1 verloren. De prognose was dan ook een 0-4 overwinning voor Spaarnestad, maar daar wilden we graag een stokje voor steken.

Coach Erik Raket begon met in de basis Marleen Sondermeijer en Daniëlle van der Horst op het midden. Loes Kuijper en Jana Chatrnuchova op buiten, Allie Koekoek op diagonaal en Mirjam van der Strate als spelverdeelster. Nancy Lijten en Xuee Lont begonnen als reserves op de bank.

De Haaxman/Verbruggen dames konden vanaf het begin goed druk zetten. Service afwisselend, spelverdeling afwisselend en ook de harde en zachte aanvallen/plaatsballen werden goed afgewisseld. De dames van Spaarnestad hadden de 1e set geen antwoord op ons goede spel en maakten veel fouten met service en aanval. Ook de verdediging van dames 1 stond goed en de passes waren perfect op maat. De 1e set werd dan ook met 25-16 gewonnen.

De 2e set werd het goede spel voortgezet, maar coach Erik waarschuwde er wel voor, dat we de concentratie niet moesten verliezen. Ook moesten we de druk er op houden bij Spaarnestad, anders konden zij meer in het spel komen. Het leek er lange tijd op dat de 2e set net zo zou verlopen als de 1e. Vooral de blokkering was sterk op zowel midden als buiten. Maar Spaarnestad vocht zich terug van 6 punten achterstand naar nog maar 1. Nancy werd er passend en verdedigend een ronde achter ingebracht voor Marleen. Het ging vanaf 22-22 gelijk op, maar het geloof om te winnen bleef en uiteindelijk werd door hard werken en minder fouten de 2e set gewonnen met 26-24.

Zouden we dan eindelijk een wedstrijd kunnen winnen? De dames van Spaarnestad zaten er al flink doorheen en gingen diverse wissels toepassen. Onze basis bleef ook in de 3e set staan.
Mirjam stond gevarieerd en lekker te spelverdelen. Verdedigend hadden we veel van de vloer en aanvallend bleven we ook lekker scoren. En het plezier bleef er binnen het team. De mandarijnen van Allie en druiven van Daniëlle zorgden voor de nodige vitaminen tijdens de wedstrijd. En Nancy draaide weer een rondje achterin mee voor Marleen. Wat in voorgaande wedstrijden niet lukte en in deze juist wel, was de voorsprong in het begin van de set al pakken en niet meer uit handen geven. Hiermee werd ook de 3e set met 25-20. De winst was er feit.

Maar het smaakte natuurlijk wel naar meer. En 5 punten waren zeer welkom. Het was nu wel een kwestie van geconcentreerd blijven en druk op de ketel houden. Ook deze set lukte dit erg goed door een enorme servicedruk, goede blokkering en verdediging, afwisselende aanvallen voor aan het net en op de 3 meterlijn en veel fouten van Spaarnestad. Na bijna 2 uur spelen werd de 4e set met 25-18 gewonnen. We hebben het bijna gevierd als kampioenschap, maar we kunnen zeker zeggen dat deze uitslag helemaal terecht was.

Het publiek en onze geblesseerde speelsters hebben ons enorm gesteund en daar danken we hen hartelijk voor. 5 punten in de pocket en we gaan weer omhoog kijken.

Aankomende donderdag de 26e mogen de Haaxman/Verbruggen dames om 21.00 uur aantreden in Amstelveen tegen SVU DS1. Zullen we stijgende lijn voort kunnen zetten?

Na een niet zo best 1e halfjaar hebben de door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen en Zn gesponsorde dames zich in de 1e thuiswedstrijd na de "winterstop" volledig herpakt.Er moesten punten gehaald worden om aansluiting te houden met de teams erboven,want degraderen uit de promotieklasse is zeker niet de doelstelling … Lees meer »