D2 mist taaie inzet en komt tekort

Geplaatst op: 22 januari 2012

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar beloofde weer een aardige pot te worden voor de Atalante dames van twee. De uitwedstrijd tegen De Spuyt uit Amsterdam was wel de meest spannende vijfsetter van de eerste helft geweest waarin de taaie Vinkeveense dames drie sets pakten met scherpe cijfers: 24-26, 25-27 en 14-16. En dan nu thuis, wind in de rug zou je zeggen..
Met z'n achten begon de strijd, trainer/coach Erik Raket was ook van de partij. Het wordt zo langzamerhand echt gewoonte dat de Haaxman dames uit Vinkeveen bijzonder traag op gang komen. De pit en scherpte moet dan nog wakker worden ofzo. Meestal trekt dat heel aardig bij als de kop er af is en gezien is wat voor vlees er in de kuip zit. Een beetje achterstand aan het eind van de set doet vaak wonderen, had ook zo gekund in bv de eerste set, dat lukte deze keer toch niet want die werd met 21-25 verloren. Het werd anders: eigenlijk was iedere set opnieuw een eerste set.. Er werd best goed gewerkt maar er waren zoveel net-niet ballen, wegvliegers, veel reddingen met één arm, die vervolgens net uit of tegen het net knalden dat er van een mooie duidelijke structuur niet veel te merken of bakken was. Sterker nog, om gaten te vullen trok de opstelling soms erg scheef, de precisie ontbrak en dat bleef zo, 17-25 in de tweede set.

Inderdaad zijn we zo'n beetje het kleinste team in onze poule, zeker als Debbie van der Hoorn en Annike van Kouwen niet van de partij zijn, en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Maar daar waar we anders verrassend met veel pit en vuur niet zo met ons laten sollen, werd het lekker op ritme komen niet gevonden. Nergens geluksballetjes, daar waar de tegenstanders dat soms wel mee had. Een flinke uitdaging ook om de moraal goed te houden. De eigen service was best goed en set drie begon daardoor voortvarend. Maar in de rally waren het de lange dames uit Amsterdam die pittig in de verdediging waren en weliswaar wat minder in de verdeling, maar punten werden evengoed veelvuldig gescoord. Afwisselend (en veel te vaak) in het midden en ook weer harder achterin: 20-25 voor set 3. De slimme afwisselende uitgekiende service die de pass aardig ontregelde deed ook de laatste set met 18-25 verloren gaan.. Gauw vergeten weer en op naar de wedstrijd van maandag tegen de nieuwe nummer 6 Spaarnestad D4. De eerste wedstrijd tegen elkaar was ook al zo'n bijter met 3-1 winst en setstanden 25-22, 25-23, 26-24, 24-26. Meer info via www.vv-atalante.nl

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar beloofde weer een aardige pot te worden voor de Atalante dames van twee. De uitwedstrijd tegen De Spuyt uit Amsterdam was wel de meest spannende vijfsetter van de eerste helft geweest waarin de taaie Vinkeveense dames drie sets pakten met scherpe cijfers: 24-26, … Lees meer »