001 -Brouwer Transport
Podium voor UWTC bij de ACC Waarderpolder

Podium voor UWTC bij de ACC Waarderpolder


Geplaatst op: 20 november 2017

De Amsterdamse Cross Compitie in Waarderpolder was weer goed voor de nodige blubber, gekronkel door de buitenbak van de manege, enkele mooie cavalleti's als hindernissen en natuurlijk een rondje door de binnenbak. Er deed weer een hele ploeg UWTC leden mee. Bij de nieuwelingen reed Danny Plasmeijer een tijd op de tweede plaats. Jammer genoeg moest hij in de laatste fase van de wedstrijd toch nog een renner voor laten gaan en na een sterk gereden wedstrijd finishte hij op de derde plaats. Uitslagen van de UWTC (trainings)leden: 
jeugd A: 10 Tom Derogee. Jeugd B: 7 Mike Derogee, 12 Lars Hopman, 16 Rens Grömmel, 24 Nees Wahlen
40-: 20 Ian vd Berg. 40+: 3 Mark Touwen, 24 Frank Jansen, 36 Vincent Derogee, 50 Marcel Plasmeijer, dnf Sjon vd Berg
nieuwelingen/dames: 3 Danny Plasmeijer, 5 Sven Buskermolen

 

Veldrit Hilversum
Zaterdag 18 november konden de UWTC leden redelijk dichtbij huis de veldrit van Hilversum rijden. De amateurs/sportklasse mocht als eerste van start en Bart en Bas waren zeer goed weg en zaten gelijk voor in het veld. Tommy hier vlak achter en Menno rond de twintigste plaats. Dennis Moolhuijsen, nog steeds niet fit, reed in gezelschap van Joost Sprintintveld. De winst ging met overmacht naar Atse ten Brinke uit Lichtenvoorde die al in de tweede ronde een flink gat had geslagen. Hierachter streden Bart en Bas lang mee voor het podium. Maar Dennis van de Kruisweg uit Oldenbroek wist in de een na laatste ronde een gaatje te slaan en hij hield dit vast tot de streep, een mooie tweede plaats voor hem. In de laatste ronde pakte Bas een klein gaatje bij de beklimming van de berg, maar de sterke Freek de Jong uit Deil reed het gat weer dicht en pakte de laatste podiumplaats mee. Bas eindigde op een hele mooie vierde plaats. En Bart werd zesde. Tommy had het lastig vandaag maar bleef stug doorvechten en finishte toch nog als tiende. Menno, weer herstelt van een operatie, pakte toch weer enkele punten voor het regelmatigheidsklassement met de 24e plaats. Joost werd 53e en Dennis 57e. 
Bij de masters reed ons trainingslid Mark Touwen met de 24e plaats de beste klassering. Frank Jansen werd 38e en Sjon vd Berg 43e.
Bij de nieuwelingen stond onze Sven Buskermolen aan de start en Sven reed de wedstrijd lekker uit, maar heeft het moeilijk tegen alle leeftijdsgenoten die enkele koppen groter zijn. Maar opgeven komt niet in zijn woordenboek voor en dat is een goede eigenschap. Sven werd 46e.
Bij de dames reed UWTCX lid Elleke Claessen weer een goede wedstrijd en zij werd 8e. Rebecca Cornelisse kreeg materiaalpech tijdens de koers en moest naar de wisselpost. Rebecca kon de wedstrijd toch uitrijden en zij werd 34e. De trainingsleden Ingrid Marges en Jeanine Laudy werden 32e en 33e.
Als laatste mocht Ian vd Berg van start bij de junioren. Ian reed een goede wedstrijd totdat de regen ervoor zorgde dat hij werkelijk niets meer door zijn bril kon zien. En aangezien rijden zonder bril voor Ian ook geen optie is zat er niets anders op dan de wedstrijd te staken.

 

Uitslag Clubcross 19 november
40-: 1 Michael v Meerland, 2 Jeroen v Pierre, 3 Niels Kramer, 4 Bart v Montfoort
40+: 1 Frans v Heteren, 2 Maarten d Jong, 3 Cock Fangmann, 4 Mark Best, 5 Wil Gieling, 6 Gijs Kostman, 7 Rene Wiebes, 8 Harry v Pierre, 9 Robert Wiebes, 10 Joop Winter, 11 Jan Willem Wahlen, 12 Jack Kruijswijk, 13 Remco Klijn, 14 Eric v Wieringen, dnf Peter Achterberg
10-11 jr: 1 Jur de Beij, 2 Stan Domburg
12-14 jr: 1 Max de Beij, 2 Jesse v Hattem, 3 Raoul v Zijl, 4 Teun Wahlen, 5 Daan Corts

Veldrit Lieshout
Zondag reed het UWTCX team in Lieshout. En net als gisteren in Hilversum weer een bosrondje. De start was vanaf een 'omgeploegd maisveld' waar al weer gras overheen was gegroeid. En dit stuiterveld kwam ieder rondje weer terug. En er lag ook nog een mooie zandduin waar de renners een aantal keer overheen moesten. De start was weer top voor onze mannen. In de loop van de eerste twee rondes reden 3 mannen weg maar bleven op schootsafstand. Daar achter zaten een groep van 7 renners met 3 UWTCX leden. Bas, Tommy en Bart. Menno was met een opmars bezig richting de 20e plaats. Bas sleurde flink aan de kop van het groepje, maar het gaatje met de drie kopmannen was niet meer te overbruggen. Dus ging de strijd verder voor de vierde plaats. De sterke Freek de Jong zat nog wel in deze groep, en die moet je eigenlijk niet meenemen naar de streep. De jongens deden er alles aan om van Freek af te komen, maar de ervaren en sterke Freek hield goed stand. In de laatste rond gebeurde er nog van alles, en uiteindelijk wist Freek zelfs nog te ontsnappen en werd 4e.  Bas tobde met een loszittend achterwiel en moet het groepje laten gaan, hij pakte een 9e plaats. Tommy finishte heel netjes op de vijfde plaats en hij werd op de voet gevolgd door Bart die hiermee wederom zesde werd. En het jongste lid van het UWTCX team Menno van Capel reed naar de 21ste plaats.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Podium voor UWTC bij de ACC Waarderpolder

De Amsterdamse Cross Compitie in Waarderpolder was weer goed voor de nodige blubber, gekronkel door de buitenbak van de manege, enkele mooie cavalleti's als hindernissen en natuurlijk een rondje door de binnenbak. Er deed weer een hele ploeg UWTC leden mee. Bij de nieuwelingen reed Danny Plasmeijer een tijd op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: