Uitgedund KDO buigt in 2e helft voor koploper DSOV

Geplaatst op: 20 november 2017

Na de eervolle 5-3 bekernederlaag tegen hoofdklasser Hollandia midweeks, stond er voor KDO afgelopen zondag opnieuw een pittige tegenstander te wachten. In eigen huis mochten de Kwakelaars aantreden tegen de ongeslagen koploper DSOV. Trainer Raymond de Jong kon niet beschikken over Max Wessels (weekendje weg) en Thijs Plasmeijer (ziek). Hierdoor was er o.a. een basisplaats ingeruimd voor nieuweling Jamil Mensah en keer Joeri Stange terug in het basiselftal.

Van meet af aan had KDO moeite met het fysiek sterke DSOV. De winnaar van de eerste periode hanteerde een offensief spelsysteem met o.a. vier aanvallers. Een tegentreffer bleef uit, dit was vooral de verdienste van doelman Jesper Oudshoorn. In één van de spaarzame aanvallen waren de Kwakelaars aan de andere kant in de 17e minuut uiterst effectief. Vanuit een vrije trap van Jim Klijn wist Jesse Stange knap de 1-0 binnen te koppen. Dit bleek helaas het laatste wapenfeit te zijn van de creatieve Kwakelse aanvaller. Even later moest Jesse namelijk noodgedwongen het veld verlaten, vanwege een op het oog zware enkelblessure na een forse overtreding. Nader onderzoek dient nog uit te wijzen hoe ernstig zijn enkelbanden er aan toe zijn. Na een half uur spelen kwam DSOV ook nog op gelijke hoogte na een knappe kopbal van de aanvoerder van de gasten, 1-1. Met veel pijn en moeite werd met deze stand ook de rust bereikt.

In de rust trachtte KDO d.m.v. enkele omzettingen meer tegenstand te kunnen bieden tegen het sterk acterende DSOV. Zo werd Jamil Mensah doorgeschoven naar de rechtsbuiten positie en had Mitchel Smits de uitdaging om de sterke rechtsbuiten van de koploper in bedwang te houden. In de 55e minuut was het echter toch de behendige nummer zeven van DSOV, die na een fraaie actie, de 1-2 wist te maken. De vermoeidheid van de wedstrijd tegen Hollandia werd in de tweede helft o.a. duidelijk zichtbaar, waardoor er weinig duels meer gewonnen werden en het positiespel onder de maat was. De Kwakelaars konden in het restant van de tweede helft dan ook geen vuist meer maken,
waardoor DSOV uiteindelijk nog drie keer wist te scoren. Hiermee liep KDO dus tegen een terechte 1-5 nederlaag aan.

Aankomende week kunnen de Kwakelaars zich gaan ‘oplappen’ voor de zware uitwedstrijd tegen RKDEO. De ploeg uit Nootdorp staat op de tweede plaats op vier punten achterstand van koploper DSOV.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Jamil Mensah, Jim Klijn, Jesse Stange (23e Dennis Pappot), Mitchel Smits, Mathijs van Rijn (75e Rick Kruit), Bart Hoving en Joeri Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf (m.m.v. Raymond de Jong en Sven Vlasman).

Na de eervolle 5-3 bekernederlaag tegen hoofdklasser Hollandia midweeks, stond er voor KDO afgelopen zondag opnieuw een pittige tegenstander te wachten. In eigen huis mochten de Kwakelaars aantreden tegen de ongeslagen koploper DSOV. Trainer Raymond de Jong kon niet beschikken over Max Wessels (weekendje weg) en Thijs Plasmeijer (ziek). Hierdoor … Lees meer »