001 - Homan Zonnepanelen

Snel internet in buitengebied De Ronde Venen komt steeds dichterbij


Geplaatst op: 30 november 2017

Met het zetten van handtekeningen van wethouder Anco Goldhoorn van De Ronde Venen en directeur Piet Grootenboer van het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) onder een convenant is snel internet in het buitengebied van de gemeente een belangrijke stap dichterbij gekomen. CIF begint 1 december met een campagne om inwoners te enthousiasmeren zich in te schrijven voor een aansluiting op glasvezel. Als 50% van de bewoners dit vòòr 29 januari 2018 doet, legt CIF in het gebied glasvezel aan.  

Wethouder Anco Goldhoorn is blij dat het convenant is ondertekend en de aanleg daarmee een stuk dichterbij is gekomen. ,,We hebben hier hard voor gewerkt omdat snel internet echt een basisbehoefte is voor inwoners. Werken, studeren, ontspannen, heel vaak komt daarbij een snelle internetverbinding van pas. Omdat je online lessen volgt, je grote bestanden moet verzenden of ontvangen in verband met je werk. Maar ook omdat je Netflix wil gebruiken of gewoon wil skypen met familie of vrienden.’’

Aanbod

Alle inwoners van het buitengebied van De Ronde Venen ontvangen rond 1 december een informatiepakket per post van CIF met daarin het aanbod. Zij kunnen kiezen uit vier verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Solcon en WeServe) voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van €15,00 per maand òf €1900,- bij eenmalige afkoop. CIF heeft 50% deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Via de postcodechecker op de website www.glasvezelbuitenaf.nl kunnen inwoners vanaf 1 december checken of hun adres binnen het geselecteerde gebied valt en of het aanbod voor hen geldt.

Inwoners die na de inschrijfperiode, die loopt tot 29 januari 2018, alsnog kiezen voor glasvezel, betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro, plus vastrechtvergoeding en de kosten van een abonnement.

Voorloper

De Ronde Venen is de eerste gemeente in het westen van de provincie Utrecht waar de ontwikkeling van de aanleg van snel internet in een vergevorderd stadium is. Vorig jaar heeft het bedrijf DICO Snel Internet Buitengebied geïnventariseerd hoeveel belangstelling er is voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Na een uitgebreide campagne gaf toen ruim 65 procent van de bewoners en bedrijven aan te willen beschikken over een snelle dataverbinding. Het project diende als voorbeeld om ook de rest van de provincie van snel internet te voorzien.

Over CIF

Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste communicatieinfrastructuurnetwerk van Nederland. Het heeft inmiddels 390.000 adressen voorzien van een aansluiting op coax- en glasvezelnetwerken. CIF is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied. Er zijn 14 glasvezelcampagnes succesvol afgerond en dit betekent dat 50.000 adressen de mogelijkheid hebben om over te stappen op glasvezel.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Laatst bewerkt op: 27 november 2017 10:37

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Snel internet in buitengebied De Ronde Venen komt steeds dichterbij

Met het zetten van handtekeningen van wethouder Anco Goldhoorn van De Ronde Venen en directeur Piet Grootenboer van het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) onder een convenant is snel internet in het buitengebied van de gemeente een belangrijke stap dichterbij gekomen. CIF begint 1 december met een campagne om inwoners te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: