001 - Escaperoom aglemeen

Theater in kerk De Rank Mijdrecht


Geplaatst op: 21 januari 2012

Op zondagavond 29 januari komt kerktheatergroep Crux naar kerkelijk centrum De Rank met 'Welkom op de Wallen', een verhaal vol hartstocht, angst en overgave.
Het wordt heel wat anders dan een gewone kerkdienst, waar meestal veel gezegd wordt. Crux laat het verhaal liever zien.
Kerk en theater waren in vroeger tijden al met elkaar verbonden. Juist in deze tijd, waarin de beeldcultuur een belangrijke rol speelt, zoekt Crux naar manieren om het theater zo af en toe terug te brengen in de kerkdiensten. "Als een gelijkenis, levensecht. Juist omdat de Goede Boodschap voor het leven van alledag bedoeld is", staat te lezen op hun website.
Ze doen dat in het kader van een kerkdienst. Gebed en met elkaar zingen maken deel uit van hun voorstelling.

Welkom op de Wallen is de derde productie van deze theatergroep. Velen waren enthousiast over de eerdere voorstellingen. Al vroeg een enkeling zich wel af: "Humor in de kerk, kan dat?" Ja, dat kan.

Het optreden van Crux is een van de bijzondere diensten van De Rank. Zo'n vijf keer per jaar organiseren een aantal enthousiaste mensen deze welkomstdiensten. Anders dan gewoon, bedoeld voor iedereen die zich wel eens afvraagt wat geloven en het dagelijks leven met elkaar te maken hebben. Na de dienst staat de koffie klaar en kunt u nog napraten over de voorstelling.
Van harte welkom in De Rank, Pr. Bernhardlaan 2 in Mijdrecht, zondagavond 29 januari om 19.00 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Theater in kerk De Rank Mijdrecht

Op zondagavond 29 januari komt kerktheatergroep Crux naar kerkelijk centrum De Rank met 'Welkom op de Wallen', een verhaal vol hartstocht, angst en overgave.Het wordt heel wat anders dan een gewone kerkdienst, waar meestal veel gezegd wordt. Crux laat het verhaal liever zien.Kerk en theater waren in vroeger tijden al … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: