001 -Brouwer Transport
Gemeente heeft extra aandacht voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Gemeente heeft extra aandacht voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen


Geplaatst op: 23 november 2017

Gemeente De Ronde Venen heeft dit jaar meer geld beschikbaar om kinderen te helpen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Een kans om méér kinderen te laten meedoen aan sport, kunst en cultuur samen met hun leeftijdgenoten.

Ieder kind wil meedoen aan een leuke activiteit in de buurt

Een deel van die kinderen groeit op bij een ouder die in de bijstand zit. Maar er zijn ook gezinnen waar wel werk is, maar lage of wisselende inkomens en een te hoge hypotheek of huur. Een sportclub of een muziekles is een sociale ontmoetingsplaats. Stichting Jongeren Actief zorgt ervoor dat álle kinderen uit De Ronde Venen samen met hun leeftijdgenoten kunnen sporten, muziek maken of toneel spelen. Raymond van Bergen, voorzitter van de stichting: “Al tien jaar zetten wij ons in voor kinderen, van nul tot achttien jaar, waarvan de ouders een laag inkomen hebben. De stichting werkt hierbij samen met serviceclubs, bedrijven uit De Ronde Venen en natuurlijk de gemeente.”

Ouders kunnen een beroep doen op Stichting Jongeren Actief

Stichting Jongeren Actief zorgt voor de contributie van een activiteit en betaalt mee in de aanschaf van materialen. Met het extra vrijgekomen geld is het mogelijk om niet alleen sport, maar ook kunst en cultuur aan te bieden. Bovendien is diplomazwemmen als tweede activiteit mogelijk als daar thuis geen geld voor is. “In een waterrijke gemeente als De Ronde Venen is een zwemdiploma voor kinderen onmisbaar”, zo vertelt Raymond van Bergen, voorzitter van de stichting.

Wethouder Alberta Schuurs: ,,Het is belangrijk dat écht ieder kind kan spelen en sporten zonder belemmerd te worden door de financiële problemen van ouders. Ik ben ontzettend trots op een vangnet zoals Stichting Jongeren Actief. De voorzieningen zijn er, maar nog niet alle ouders zijn hier bekend mee. Ik wil alle ouders die in aanmerking komen van harte uitnodigen om gebruik te maken van het aanbod.”

Meer informatie

Op www.stichtingjongerenactief.nl is meer informatie te vinden over de ondersteuning waar ouders gebruik van kunnen maken.


Laatst bewerkt op: 23 november 2017 19:29

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente heeft extra aandacht voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Gemeente De Ronde Venen heeft dit jaar meer geld beschikbaar om kinderen te helpen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Een kans om méér kinderen te laten meedoen aan sport, kunst en cultuur samen met hun leeftijdgenoten. Ieder kind wil meedoen aan een leuke activiteit in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: