De Vinken behaalt gelijkspel

Geplaatst op: 27 november 2017

Stuivertje wisselen

De Vinken beschikt over een fit basisteam, waardoor coach Dirk van der Vliet het vertrouwde achttal de wedstrijd in kon sturen. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de Vinkeveners in kalmte voorbereid en werd een aanvallende en een verdedigende tactiek opgezet.

Het eerste wapenfeit was een afstandstreffer van Rutger Woud. DTS kreeg eveneens de geest en herpakte zich door de stand naar 2-1 te tillen. Via Lieke Melchers en verkregen strafworp voor Roos Mooij (Annick Stokhof rondde af) stond er weer een gelijke tussenstand op het bord 3-3. Het tweede aanvalsvak had helaas wat meer moeite met afronding, waardoor DTS het eerste gat kon slaan 5-3. Echter door toedoen van Roosmarijn Mooij (afstandsschot) en een wegtrekbal van Gideon Leeflang werd het wederom gelijk 5-5. Tot de rust was het stuivertje wisselen. De Vinken-heren Jerom Stokhof en Rutger Woud troffen doel, DTS scoorde nog driemaal, waardoor de ploeg uit Enkhuizen de rust inging met een 8-7 voorsprong.

Punt verloren of toch een punt gewonnen?

In de rust werd teruggegrepen op de gemaakte afspraken, met de uitbreiding om in de tweede helft meer lef uit te stralen en grip te nemen. Coach Van der Vliet sommeerde het team om de tweede helft 'uit een ander vaatje te tappen'.

Via een wegtrekbal van Kelvin Hoogeboom en een van de vele afstandstreffers in het tweede bedrijf van Rutger Woud bleek dat De Vinken wilde blijven knokken: 8-9. Toch verzuimde het achttal van de Suite/Kindermodehuis slagvaardig te werk te gaan en binnen een paar minuten keek het weer tegen een 11-9 achterstand.

Met een afstandsschot van Rutger Woud, een strafworp van Annick Stokhof en een droog schot van Kelvin Hoogeboom veerde De Vinken even op en nam weer het voortouw: 11-12. DTS rechtte de rug en trok de stand in het gelijke 12-12. Via een vrije bal van aanvoerster Annick Stokhof en de vijfde treffer van Rutger Woud dacht de Vinkeveense ploeg de punten mee naar huis te kunnen nemen 12-14. Echter in de laatste drie minuten waren het een ver afstandsschot en een rake vrije bal die DTS deden opleven. Mark de Haan en Fenne Claassen kwamen nog in het veld voor extra aanvallende impulsen. Met de slotseconde in zicht leek een laatste vrije bal voor De Vinken de doorslag te kunnen geven, echter de bal rolde net af aan de verkeerde kant van de korf.

Na de winst tegen Badhoevedorp en de verliespartij in de gemeentederby tegen Atlantis reisde het vlaggenschip van De Vinken af naar Enkhuizen voor de wedstrijd tegen DTS. De Vinken moest knokken voor wat het waard was. DTS hield De Vinken in de slotfase knap op een gelijkspel 14-14. Stuivertje wisselen … Lees meer »