Hertha JO11-1 wint Streekderby tegen CSW JO11-1

Geplaatst op: 27 november 2017

Op zaterdag 25 november stond voor het door Mazars gesponsorde Hertha O11-1 een echte streekderby op het programma, uit in Wilnis tegen CSW O11-1.

Met een uitblinkende aanvoerder Thiago Sedney boekte Hertha een verdiende 0-3 overwinning.

Met een kleine vertraging floot de scheidsrechter om 9.40u de wedstrijd in gang.

Al gauw bleek dat CSW haar huid duur wilde verkopen en deelde een paar speldeprikjes uit, maar de verdediging van Hertha onder leiding van Mike en Julian gaf een krimp.

Hertha was voetballend beter, wat resulteerde in aardige aanvallen en kansen, maar Raslen en Kick hadden het vizier nog niet op scherp staan.

Een paar corners op rij leverde Hertha ook de openingsgoal niet op. Na 14 minuten na wederom een goede aanval een corner voor Hertha aan de rechterkant. Thaigo nam de corner en CSW kreeg de bal niet weg, de net ingevallen Mats schoot de bal in zijn eerste balcontact via een Wilnis been tegen de touwen 0-1.

De jonge Vinkeveners waren los en lieten zien hoe goed ze kunnen voetballen. Een prachtige aanval ingeleid door een onderschepping van Thiago met daarna een hele snelle 1-2 tussen Kick en Mats, bracht laatstgenoemde alleen voor de keeper, 0-2.

CSW probeerde wat meer van zich af te bijten het restant van de 1e helft, maar tot kansen leidde dat niet. Het was aan slordigheid aan Hertha zijde te wijten dat er niet een grotere ruststand dan de 0-2 op de borden stond.

Na een korte rust, er moesten immers nog 2 spelers van Hertha zijde invallen bij de O13-1, ging de wedstrijd weer van start. CSW probeerde de overhand te nemen wat resulteerde in een paar kansjes. Een daarvan werd prachtig gepakt door Mike die de bal met een schitterende save uit de bovenhoek pakte.

Hertha was gewaarschuwd dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, maar was aan de bal vooral te slordig om tot betere aanvallen te komen. Het werd een echte middenveld wedstrijd met duels en veel balverlies over en weer.

Halverwege de 2e helft kreeg Hertha wat meer de overhand wat resulteerde in een paar kleine kansjes op meer. Uiteindelijk was het 3 minuten voor tijd Kick die de bal via Mats kreeg en vervolgens naar binnendraaide en met zijn linkervoet een droge schuiver de keeper van CSW kansloos liet: 0-3 en de wedstrijd gespeeld.

Een regelmatige overwinning van de Hertha toppers, zonder echt groots te spelen.

Komende zaterdag speelt HerthaJO11-1 om 10.15 op sportpark de Molmhoek thuis tegen Waterwijk.

Op zaterdag 25 november stond voor het door Mazars gesponsorde Hertha O11-1 een echte streekderby op het programma, uit in Wilnis tegen CSW O11-1. Met een uitblinkende aanvoerder Thiago Sedney boekte Hertha een verdiende 0-3 overwinning. Met een kleine vertraging floot de scheidsrechter om 9.40u de wedstrijd in gang. Al … Lees meer »