0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec
Feest bij Hertha JO9-1: pakken van de sponsors en een welverdiende overwinning

Feest bij Hertha JO9-1: pakken van de sponsors en een welverdiende overwinning


Geplaatst op: 27 november 2017

Afgelopen zaterdag kreeg het team Hertha JO9-1 uit naam van zijn sponsors de pakken en tassen uitgereikt. Voor aanvang van de wedstrijd poseerden zij trots, getuigt deze foto van de jongens met coach Joerie Broere en trainer Mark Vis. Namens het team gaat veel dank uit naar de sponsors Sushi Time, Kes = King consultancy, en de Financiële Vis.

Na de aftrap tegen Desto Vleuten, heeft Hertha direct balbezit. Met in de eerste minuten een prachtig schot van Benjamin, maar de bal komt ongelukkig op de lat. Mees Broere staat links van de paal klaar om het af te maken met een hakje: 1-0. De wedstijd vordert en de posities van de Herthanen worden bij wissels beter opgevolgd dan voorgaande wedstrijden; leuk is dat de jongens elkaar meer goede aanwijzingen geven. Bij wat acties van Desto aan Hertha’s zijde haalt Stan een paar keer de snelheid eruit door de bal uit te schieten. Opeens is er een mooi schot van Bodhi op doel, maar wordt door Desto gehouden en gecounterd waarbij de verdediging van Hertha net te laat meekomt en Milano ver uit zijn doel treedt: 1-1.

Bij een volgende poging van Desto sprint Bodhi naar achteren om de bal op tijd weg te maaien. Milano trapt uit naar Roan, die goed aan de bal weet te blijven. Even is er balverlies maar Benjamin weet de bal opnieuw te bemachtigen, en geeft een pass op Bodhi die uit vrije positie de 2-1 weet te maken. Desto zet weer de aanval in en haalt uit naar doel maar Milano weet met een mooie redding de gelijkmaker te voorkomen. De verre trappen van Milano zijn een voorschot op spelen op half veld, Hertha weet ze soms maar net binnen te houden. Na wat kopballen van Ruben en Stan is er helaas balverlies aan de voet en is de verdediging wederom te laat om de counter van Desto te pareren: 2-2.

Dan is het de beurt aan Roan die schot voor doel neemt maar helaas net niet hard genoeg en de bal belandt in de handen van de keeper. Dan passt Ruben met zijn buitenkant voet de bal op Roan die vrijstaat voor doel. De bal gaat te hard en Roan kan er net niet bij, waarna de bal achter de lijn lijkt te gaan. Maar Ruben trekt een sprint na zijn pass en weet vanuit de verre linkerhoek te scoren: 3-2! Een hele mooie stand om de rust in te gaan.

Na rust blijft het voor de verdediging aanpoten. Benjamin speelt zowel naar voren als achteren goed uit, Stan houdt positie achter en voorkomt een paar keer een doorbraak van Desto. Bodhi heeft de bal en Mees Vis vraagt erom, maar Bodhi haalt zelf van ver uit, voorbij de keeper. De verdediging vist de bal uit het net, de goed fluitende spelbegeleider kon het niet goed zien en keurt de goal niet goed. Maar er komt al een nieuwe kans voor Hertha. Ruben rent op links naar voren en dolt 3 spelers van Desto. In de offensieve rebound poort Roan de keeper: 4-2. Hertha lijkt op een overwinning af te stevenen, totdat Desto 4-3 weet te maken. Zou het tij dan toch gaan keren? Waar het in de 2e helft soms wat moeilijker wordt voor de Herthanen, is het gelukkig nu niet het geval. Benjamin weet met een wederom prachtig schot vanuit een bijna onmogelijke hoek het doel te raken: 5-3. Bij 6-3 is het Mees Vis die goed weet te staan en de bal er zo vanuit de rechterhoek inschiet. Tot slot maakt Ruben het met 7-3 helemaal af en is de wedstijd beslist. Hertha wint op eigen terrein en viert dat op deze koude ochtend in de kantine met warme chocomel!

Tekst bij foto Op de bovenste rij vanaf links: Bodhi Stubbe, Roan Sedney, Benjamin Langendorff, en Mees Broere. Onderste rij vanaf links: Ruben Kes, Milano van Rheenen, Mees Vis en Stan Slagboom.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feest bij Hertha JO9-1: pakken van de sponsors en een welverdiende overwinning

Afgelopen zaterdag kreeg het team Hertha JO9-1 uit naam van zijn sponsors de pakken en tassen uitgereikt. Voor aanvang van de wedstrijd poseerden zij trots, getuigt deze foto van de jongens met coach Joerie Broere en trainer Mark Vis. Namens het team gaat veel dank uit naar de sponsors Sushi … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: