Schokeffect blijft uit bij teleurstellend VZOD/FIQAS

Geplaatst op: 27 november 2017

Na de verdiende overwinning van het tweede team van VZOD tegen Exakwa in een goed gevulde Proosdijhal was het daarna de beurt aan de beide eerste teams. De Kudelstaartse selectie heeft een turbulente periode achter de rug waarin er meer gepraat werd dan gekorfbald. Voornaamste reden hiervoor was een verschil in inzicht en uitvoering van beleid en strategie tussen de selectie, tc en de hoofdtrainer Van Kooij.  De vereniging heeft toen de moeilijke beslissing genomen om de samenwerking met de hoofdtrainer te beëindigen en zo binnen de selectie weer tot sportieve resultaten te komen. Intern is Gradus van Limpt bereid gevonden om de honneurs voorlopig waar te nemen en de kikkers weer in de kruiwagen te krijgen. En vanuit die eenheid weer vertrouwen te tanken en wedstrijden te winnen in de tweede klasse. In het begin bleek hier nog niet veel van want na vijf minuten stond er 0-3 op het scorebord. Gelukkig herpakte VZOD/FIQAS zich en kwam terug tot 3-4. De gasten uit Lelystad waren echter loepzuiver van afstand en liepen binnen enkele minuten weer uit naar 3-7. VZOD wist zich echter toch weer terug te vechten in de wedstrijd en door treffers van Eric Spaargaren, Jessica Zijerveld en Alyssa te Riele werd er na een 10 minuten toch een hoopvolle 6-7 bereikt. Dichterbij zouden de blauw/zwarten vanmiddag echter niet komen. De Kudelstaarters moesten hard voor hun goals werken waar de tegenstander in verdedigend opzicht nauwelijks een strobreed in de weg werd gelegd. Exakwa liep weer uit en na een afstandsschot van Nikki Koningen werd het 7-9.

De rust werd bereikt op 8-12 mede door een staaltje van slecht verdedigen, op drie meter zonder druk of dreiging en dit wordt door deze goede tegenstander keihard afgestraft. In de tweede helft waren de Kudelstaarters het spoor volledig bijster en vlogen de treffers hen om de oren. Exakwa draaide de gashendel helemaal open en schoten de arme VZOD-ers eraf. Maar liefst zeven treffers moesten zij incasseren voordat de ijverige Koningen pas na een kwartier de korf vond: 9-19. De wedstrijd was toen allang geen wedstrijd meer maar ook het zelfvertrouwen werd niet opgekrikt. Waar VZOD drie minuten aanvalt zonder treffer, is het de tegenpartij die na 10 seconden kan juichen. Zo ging het via 10-20, 12-24 naar 14-28. De dames van VZOD onder aanvoering van te Riele zorgden vanmiddag opnieuw voor de doelpuntenproductie en maakten zo de stand nog enigszins draaglijk. Zorgen baart dit echter wel. Na de 15-30 werd de eindstand bereikt van 17-31 en kan er helaas niet gesproken van een duel waarmee je verder kunt.  In drie wedstrijden achter elkaar met 30 treffers of meer verliezen is dan ook een ongewenste nieuwe mijlpaal binnen de historie van VZOD/FIQAS. Feit is dat volgende week opnieuw een ijzersterke tegenstander wacht: Velocitas uit Leiderdorp. Hopelijk krijgt het team de komende week het geloof in eigen kunnen terug zodat er snel aansprekende resultaten geboekt gaan worden.

Na de verdiende overwinning van het tweede team van VZOD tegen Exakwa in een goed gevulde Proosdijhal was het daarna de beurt aan de beide eerste teams. De Kudelstaartse selectie heeft een turbulente periode achter de rug waarin er meer gepraat werd dan gekorfbald. Voornaamste reden hiervoor was een verschil … Lees meer »