001 - Homan Zonnepanelen
Acht jaar cel geëist in hoger beroep speedbootdrama Vinkeveen

Acht jaar cel geëist in hoger beroep speedbootdrama Vinkeveen


Geplaatst op: 27 november 2017

Het OM heeft acht jaar celstraf geëist tegen de bestuurder van de speedboot die in 2014 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Vinkeveense Plassen. Daarbij kwamen twee mannen uit Leusden om het leven.

Behalve de celstraf eist het OM ook een vaarverbod van vijf jaar. De strafeis in hoger beroep is gelijk aan de eerdere eis van justitie.

H. ramde op 2 augustus 2014 met zijn speedboot een sloep met daarin vier vrienden uit Leusden. Twee van hen waren op slag dood, de anderen overleefden het ongeluk.

De drie inzittenden van de speedboot gingen er na het ongeluk vandoor, maar werden een dag later opgepakt. Agenten die hem aanhielden, roken dat hij drank op had. H. blies 60 ugl, maar het NFI berekende later dat het veel meer moet zijn geweest.

De rechtbank in Utrecht veroordeelde Arnoud H. vorig jaar tot vier jaar celstraf voor dood door schuld. Er was acht jaar gevangenisstraf tegen hem geëist. Zowel het Openbaar Ministerie als de verdachte ging in hoger beroep.


Laatst bewerkt op: 27 november 2017 14:48

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Acht jaar cel geëist in hoger beroep speedbootdrama Vinkeveen

Het OM heeft acht jaar celstraf geëist tegen de bestuurder van de speedboot die in 2014 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Vinkeveense Plassen. Daarbij kwamen twee mannen uit Leusden om het leven. Behalve de celstraf eist het OM ook een vaarverbod van vijf jaar. De strafeis in hoger beroep … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: