02 - Senior  sportief actief 2e week
Sint loopt de deur plat bij Radio Aalsmeer

Sint loopt de deur plat bij Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 28 november 2017

Het heerlijk avondje staat bijna voor de deur en dat is aan alles te merken in de gemeente. Zo ook bij Radio Aalsmeer. Vele programmamakers besteden aandacht aan de verjaardag van de goedheiligman. Verder is er ook aandacht voor de ziekte van Lyme, wordt de lokale politiek met het oog op de gemeenteraadsverkiezen besproken, is er de maandelijkse ‘Mark en Eric Show’ en viert ‘Vrijdagavondcafé’ haar vierde jubileum.

‘Echt Esther’ over de ziekte van Lyme

Esther Sparnaaij spreekt donderdagavond met enkele (ervarings)deskundingen over de ziekte van Lyme. Volgens hen heerst er een epidemie maar is dat in de samenleving niet duidelijk. Te gast zijn sociaalpsycholoog Huib Kraaijeveld, farmacoloog Inge van Ulden en Lyme specialiste Margriet van Schaik. Ze blikken terug op de uitzending van vorig jaar (en die vorige week werd herhaald tijdens ‘Echt Esther’ terug te luisteren via de website), gaan in op de zoektocht die vele mensen in de huidige situatie nog steeds zelf moeten doen en natuurlijk vertellen de gasten over eigen ervaringen met de chronische ziekte van Lyme. Vragen? Mail naar esther@radioaalsmeer.nl.

‘Radio Aalsmeer Politiek’ ontvangt Ronald Fransen

Donderdag bij Radio Aalsmeer Politiek is Ronald Fransen te gast, fractievoorzitter van PACT en beoogd raadslid voor GroenLinks na de raadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Zowel de huidige politieke situatie als verwachtingen voor de komende jaren zullen aan bod komen. Het eerste uur zal vooral de journalistieke invalshoek zijn. Met wie de presentatoren Erik Kreike en Sem van Hest dan zullen spreken over dit onderwerp zal tijdens de uitzending blijken.

‘Let’s Go’ krijgt bezoek van de Pieten

Eline van de Westwijzer wil graag veilig naar de speeltuin kunnen gaan, maar dat gaat niet. Ze schreef een brief naar de gemeente en in de klas kreeg ze bezoek van wethouder Gert-Jan van der Hoeven en konden zij en haar klasgenootjes het probleem uitleggen. Vrijdag hoor je de oplossing. Verder lukte het de vorige uitzending niet om te bellen met Regelpiet, hij was te druk met de laatste dingen regelen voor de intocht in Kudelstaart. Hij stuurde Kim een berichtje dat hij graag, samen met een aantal andere pieten op bezoek wilt komen in de studio. Daar zei Kim geen nee tegen en dus komen ze vrijdag langs. Alleen moest Kim Regelpiet wel drie keer uitleggen waar de studio van Radio Aalsmeer is. Of het goed gaat komen? Je hoort het vrijdag.

Dan is ook de laatste kans om een huisbezoek te winnen van de Echte Pieten op Pakjesavond. Wat moet je doen? Zorg dat je vrijdag goed luistert want Kim wil graag iets van je weten. En weet jij het antwoord dan moet je zo snel mogelijk bellen met de studio. Wie weet komen de Echte Pieten dan op 5 december wel bij jou een feestje vieren!

De SinterKerst ‘Mark en Eric Show’

Iedere eerste vrijdag van de maand is het om 19:00 uur weer tijd voor de ‘Mark en Eric Show’. Ditmaal komt top-rolstoeltennisser Ruben Spaargaren langs en het team van de maand is VZOD A1. Erna Kuin heeft een fantastisch Sinterklaasgedicht over het afgelopen Aalsmeerse jaar gemaakt. We kijken ook vooruit naar de dorpsderby Aalsmeer-RKDES. Samen met sidekicks Kees en Jaimy zal het weer erg gezellig worden tussen 19:00 en 21:00 live op de radio.

Vierde verjaardag ‘Vrijdagavondcafé’

Aanstaande vrijdagavond 1 december tussen 21.00 en 23.00 uur is de speciale jubileumuitzending van het Vrijdagavondcafé met ook dit 4e jaar een hilarisch bezoek van de echte Sinterklaas uit Aalsmeer. We verwachten Sinterklaas en zijn bekende hoofdpiet en fotopiet en misschien nog meer Pieten rond 22.00 uur in de studio. Presentator Ron Leegwater heeft veel lekkere muziek uitgezocht en heeft de vaste medewerkers van het radiocafé uitgenodigd voor speciale Sinterklaas-items. En de Kudelstaartse zanger Rick van der Kroon heeft samen met Ron een mooie verrassing voorbereidt. Kom gezellig langs bij ons in de radiostudio. Kom radiokijken, ons jubileum meevieren en genieten van de Sint en zijn Aalsmeerse Pieten! Je vindt ons in Studio's Aalsmeer aan de Van Cleefkade (na de entree links af). Je bent vanaf harte welkom!

Voorzitter Centrale Studentenraad in ‘Door de Mangel’

Terence Verhagen was afgelopen maandag te gast in ‘Door de Mangel’, de talkshow op Radio Aalsmeer. De drie kernwoorden die Terence bij zichzelf vindt passen zijn: ambitieus, loyaal en direct. Verhagen heeft 13 jaar in Amstelveen gewoond, maar verhuisde daarna naar Nieuw-Oosteinde. “De situatie met mijn ouders noemde ik eigenlijk altijd pindakaas. Ik heb een pinda als vader en een kaaskop als moeder. Mijn moederskant komt uit de Jordaan en van mijn vaderskant heb ik het eten mee”, aldus Terence. Hij is managing director van beroep bij ‘De Stage Consultant’, een bedrijf dat hij zelf heeft opgericht om studenten te helpen bij het vinden van een stageplek. Daarnaast is hij Bourgondisch van aard, rijdt ook graag op een motor en is ook vaak te vinden in de sportschool. De 23-jarige lijdt al een aantal jaren aan een depressie en ziet de wereld grauw. “Het mooie van het leven, is gelijk het minder mooie: het gaat door”.

Ook Terence heeft weer een nieuwe gast bereid gevonden om op 4 december op de ‘Door de Mangel’-stoel te gaan zitten. Aanstaande maandag zal Lars Bastmeijer als 192e gast ontvangen worden door presentatoren Mylène en Elbert Huijts. “Een leuke jongen met vuur in zijn ogen. Hij kwam in eerste instantie over als een patsertje, maar doet ook wat hij zegt. Hij is mijn opvolger als voorzitter van de Centrale Studentenraad geworden. Ik wil graag weten of hij iets heeft gehad aan mijn erfenis in de studentenraad.

Het antwoord van Bastmeijer op deze vraag hoor je maandag 4 december vanaf 19.00 uur in ‘Door de Mangel’ op Radio Aalsmeer.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sint loopt de deur plat bij Radio Aalsmeer

Het heerlijk avondje staat bijna voor de deur en dat is aan alles te merken in de gemeente. Zo ook bij Radio Aalsmeer. Vele programmamakers besteden aandacht aan de verjaardag van de goedheiligman. Verder is er ook aandacht voor de ziekte van Lyme, wordt de lokale politiek met het oog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: