Stimulans voor elektrische laadpunten in De Ronde Venen


Geplaatst op: 18 januari 2012

Om elektrisch rijden te stimuleren en zo bij te dragen aan milieudoelstellingen, heeft het college van B en W van de gemeente De Ronde Venen voorwaarden vastgesteld voor het plaatsen van laadpalen voor bewoners of bedrijven in het openbare gebied. Uitgangspunt is om verzoeken zoveel mogelijk te honoreren. Bovendien wil het college in elke kern een centraal gelegen laadpunt realiseren.

Aangezien er bij de gemeente steeds vaker verzoeken binnenkomen om mee te werken aan het plaatsen van een laadpaal, heeft het college een beoordelingskader voor het plaatsen van elektrische laadpunten in de openbare ruimte vastgesteld. Aan laadpunten van Stichting E-laad in de openbare ruimte worden specifieke eisen gesteld, zoals een gereserveerde parkeerplaats voor het laden van elektrische auto's. Vanwege de toenemende vraag en de noodzaak om beschikbare parkeerplaatsen in stand te houden, is besloten dat in iedere gemeentekern een centraal gelegen laadpaal met gereserveerde parkeerplaats aanwezig moet zijn. Als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan, stemt de gemeente in met een individueel laadpunt voor inwoners of bedrijven:
- de aanvrager beschikt aantoonbaar over een elektrische auto of zal deze aantoonbaar binnenkort aanschaffen;
- de laadpaal kan niet op eigen terrein gerealiseerd worden;
- de laadpaal en gereserveerde parkeerplaats zijn technisch te realiseren en gaan niet ten koste van waardevol groen.

Op dit moment zijn er in De Ronde Venen publieke elektrische laadpalen op het Haitsmaplein in Mijdrecht, op het parkeerterrein van de C1000 in Wilnis, bij Vossestaart 46 in Wilnis en bij de Rijksstraatweg 53 in Baambrugge. De laadpunten zijn eigendom van Stichting E-laad, zij dragen ook de kosten voor de plaatsing ervan. Het gebruik van een laadmogelijkheid op privéterrein is enkel zaak van de eigenaar. De eventuele kosten om dit te realiseren, zoals mogelijk het aanleggen van een aparte groep in de meterkast, komen voor de aanvrager.

Elektrisch rijden draagt bij aan verschillende milieudoelstellingen zoals het verduurzamen van brandstof, beperking van de uitstoot van fijnstof en het verminderen van geluidsoverlast.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stimulans voor elektrische laadpunten in De Ronde Venen

Om elektrisch rijden te stimuleren en zo bij te dragen aan milieudoelstellingen, heeft het college van B en W van de gemeente De Ronde Venen voorwaarden vastgesteld voor het plaatsen van laadpalen voor bewoners of bedrijven in het openbare gebied. Uitgangspunt is om verzoeken zoveel mogelijk te honoreren. Bovendien wil … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: