001 - Escaperoom aglemeen

Teun Smit eerste Aalsmeerse baby van 2012


Geplaatst op: 18 januari 2012

Teun Smit is de eerste baby die in 2012 in Aalsmeer is geboren, op 11 januari op precies te zijn. Wethouder Ulla Eurich ging dinsdag 17 januari bij de trotse ouders Esther en Nico op kraamvisite om hen te feliciteren. Naast een grote knuffelbeer voor de baby had ze een "complimententeller" meegenomen.

Complimententeller voor positief opvoeden
Onder het motto ‘met positief opvoeden kun je niet vroeg genoeg beginnen' krijgen alle ouders die in januari en februari hun pasgeboren kindje komen aangeven bij de gemeente dit symbolische cadeau van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Amstelland. Ouders van kinderen die in het ziekenhuis in Amstelveen geboren zijn ontvangen daar de complimententeller.

De complimententeller is een handig klein apparaatje. Middels één druk op de knop houdt het aantal gegeven complimentjes bij. Wethouder Ulla Eurich: ‘We geven kersverse ouders een complimententeller om ze te informeren over de vele voordelen van positief opvoeden en om het CJG onder hun aandacht te brengen. Bij positief opvoeden ligt de nadruk op goed communiceren en positieve aandacht geven aan dingen die kinderen goed doen. Ouders zouden bijvoorbeeld voor elke correctie of negatieve opmerking minstens vier complimentjes kunnen geven. Iedereen, kind of volwassene, vindt het toch fijn om een compliment te krijgen?"

Het idee voor de complimententeller is ontstaan in overleg met dr. Marius Rietdijk. Hij is expert in gedragsanalyse en doceert strategie en gedragsverandering aan de Vrije Universiteit. Rietdijk beschouwt complimenten als dé manier om gewenst gedrag te versterken.

Positief opvoeden
Positief opvoeden is dé visie waarmee alle partners aangesloten bij het CJG Amstelland werken. Het CJG bestaat inmiddels bijna twee jaar. Het is een netwerk van samenwerkende professionals die er zijn voor (aanstaande) ouders, kinderen, jongeren en professionals onderling bij vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG kan hen hierbij met raad en daad ter zijde staan. Voor meer informatie zie www.cjgamstelland.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Teun Smit eerste Aalsmeerse baby van 2012

Teun Smit is de eerste baby die in 2012 in Aalsmeer is geboren, op 11 januari op precies te zijn. Wethouder Ulla Eurich ging dinsdag 17 januari bij de trotse ouders Esther en Nico op kraamvisite om hen te feliciteren. Naast een grote knuffelbeer voor de baby had ze een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: