De Vinken overheerst in eerste helft

Geplaatst op: 3 december 2017

Met Roosmarijn Mooij, Annick Stokhof, Gideon Leeflang en Rutger Woud in de aanval en Lieke Melchers, Dorien Verbruggen, Kelvin Hoogeboom en Jerom Stokhof in de verdediging begon het Suiteteam in de thuishal voortvarend. Binnen vijf minuten was het 3-0 (doelpunten van Annick en Dorien). Rond de tiende minuut zakte De Vinken even wat in, maar na de 4-2 van Oranje Nassau was het tien minuten later al 10-2. Op 11-3 was er enig blessureoponthoud; even putten de bezoekers wat vertrouwen en kroop Amsterdam terug tot 12-6. Toch heerste de thuisploeg en met 15-6 werden de kleedkamers opgezocht. De Vinkendoelpunten kwamen van Dorien, Jerom (2x), Kelvin (3x) en Annick (nog eens 5x).

Slordiger
In de tweede helft werd het succesvolle aanvalsspel uit de eerste periode niet voortgezet. Het aangooien werd bij vlagen wat slordiger en de doelpogingen waren minder trefzeker. Jerom Stokhof en Roos Mooij scoorden nog wel in het derde kwart; tussenstand 17-9.
In het laatste kwartier mocht Kelvin Hoogeboom nog tweemaal vanaf de stip aanleggen (strafworpen toegekend aan Lieke Melchers) en aanvoerster Annick Stokhof tilde in de dertigste minuut haar dagtotaal naar negen en de stand naar 21-13. De einduitslag kwam uit handen van de kort daarvoor ingevallen Jelle Mul, die een rebound omzette in een lepe treffer: 22-13.

Nadat eerst al de Vinkenreserves met 20-12 wonnen van het tweede van Oranje Nassau zou ook De Vinken 1 met ruime overmacht de bezoekende Amsterdammers verslaan. Na een duidelijke 15-6 bij rust eindigde de wat eenzijdige wedstrijd met een 22-13 eindstand in Vinkeveens voordeel. Met Roosmarijn Mooij, Annick Stokhof, Gideon … Lees meer »