SV Hertha JO13-2 wint spannend duel van CSW met 1-0

Geplaatst op: 3 december 2017

Aan de stand in de 3e klasse kon je al zien dat SV Hertha JO13-2 in CSW JO13-2 een gelijkwaardige tegenstander zou treffen. De jongens van Hertha waren dan ook zeer gebrand op een goed resultaat in deze onvervalste derby, zeker omdat de laatste paar wedstrijden in de competitie steeds na een gelijk opgaande strijd nipt werden verloren.

De wedstrijd startte onder moeilijk condities; het veld was glad van de vorst, het was ijskoud en door de mist kon je nauwelijks de overkant zien. Hertha liet zich daar echter niet door van de wijs brengen. In de warming-up werd al snel duidelijk dat de jongens op scherp stonden. En zo begon de wedstrijd ook. CSW werd direct onder druk gezet en Hertha had gedurende de eerste helft het meeste balbezit. Hoewel het vrij druk was in en rondom het strafschopgebied van CSW bleven echte kansen schaars. Calvin Liesveld brak een paar keer gevaarlijk door, Ravi Verbruggen kreeg een dot van eens kans en een paar scherpe corners van Jasper Mons leverden ook gevaarlijke momenten op. Maar de op zich wel verdiende treffer bleef uit. Na een minuut of twintig kwam ook CSW af en toe wat meer eruit. Wat tot dan toe nog niet zichtbaar was geworden, werd nu wel duidelijk: de club uit Wilnis beschikte over een aantal zeer gevaarlijke en balvaardige spelers voorin. De verdediging van Hertha stond echter als een huis. Centrale verdediger Pelle Reijers speelde een bijna foutloze wedstrijd en ook Hertha’s rots in de branding Sem Veenhof was weer eens niet te passeren. Ook de beide  vleugelbacks, Wes Twaalfhoven en Milan Wester speelden een puike wedstrijd waardoor CSW nauwelijks in de buurt van Hertha’s goal kwam. Toch werd een moment van onoplettendheid Hertha bijna fataal: de spits van CSW brak door en kon niet meer worden bijgehaald. Hij ging alleen op Hertha keeper Lev van den Berg af en probeerde de bal over hem heen te schieten. Lev bleef echter goed opletten en onderschepte de bal op grandioze wijze. Het bleef vooralsnog 0-0 en dat was tevens de ruststand.

De tweede helft liet een soortgelijk beeld zien. Het was vooral Hertha dat voor de meeste dreiging zorgde, maar af en toe kwam CSW er gevaarlijk uit. Op het middenveld werden vele duels gewonnen door Tim Stubbe, Tom van der Laan, Calvin Liesveld en Zakaria al Hammood. Zij gaven vele steekballetje en diepe voorzetten op Hertha’s spitsen.  Indy Dolman werd daardoor een paar keer gevaarlijk, maar werd ook meerdere keren afgefloten voor buitenspel. Uiteindelijk begon iedereen te geloven dat het een typische 0-0 wedstrijd was en het er gewoon niet inzat. Totdat opeens Calvin Liesveld en Pepijn Koper samen Tim Stubbe vrijspeelden ter hoogte van de penaltystip. Tim wilde verwoestend uithalen, maar raakte de bal totaal verkeerd. Het schot boog te ver af naar rechts, waar Jasper Mons –net in het veld gekomen- goed vrijstond. Hij legde de lastige bal in een keer helemaal dood en schoot vervolgens keihard hoog de verlossende 1-0 binnen. De vreugde bij de Hertha mannen was groot na deze verdiende treffer.

Vijf minuten later floot scheidsrechter Peter Voorbij, die een zeer goede wedstrijd floot, af en was de overwinning voor Hertha een feit. Jasper Mons werd vanwege zijn treffer gekozen tot ‘man of the match’, maar het was toch vooral een teamprestatie, waaraan iedereen veel had bijgedragen.

Aan de stand in de 3e klasse kon je al zien dat SV Hertha JO13-2 in CSW JO13-2 een gelijkwaardige tegenstander zou treffen. De jongens van Hertha waren dan ook zeer gebrand op een goed resultaat in deze onvervalste derby, zeker omdat de laatste paar wedstrijden in de competitie steeds … Lees meer »