Hardwerkend KDO boekt in eigen huis een terechte overwinning op GDA

Geplaatst op: 4 december 2017

Na twee ruime nederlagen op rij tegen de nummer 1 DSOV (1-5) en 2 (RKDEO 2-5), mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen nummer 3 GDA. Deze onbekende tegenstander uit Den Haag won zijn laatste drie wedstrijden, waardoor het met veel zelfvertrouwen kon afreizen naar De Kwakel. Trainer Raymond de Jong besloot om met hetzelfde elftal als vorige week, tegen RKDEO, te starten.

Voor het eigen publiek startte KDO, dat het tot de winterstop moet stellen zonder Jesse Stange (enkelblessure), goed aan de wedstrijd. De Kwakelse achterhoede, die het de afgelopen weken zwaar te verduren heeft gehad, stond vanaf het begin als een huis en gaf GDA nauwelijks ruimte om gevaarlijk te worden. Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, waarbij KDO trachtte zijn creatieve voorhoede in stelling te brengen. In de 20e minuut leidde de eerste kans voor de Kwakelaars direct tot een doelpunt. Na pogingen van Mathijs van Rijn en Thijs Plasmeijer, was het uiteindelijk Joeri Stange die de bal op zijn borst aannam en van dichtbij de 1-0 binnenschoot. Zeven minuten later kroop KDO door het oog van de naald, toen de spits van GDA in kansrijke positie rakelings naast schoot. Vlak voor rust had Thijs Plasmeijer de 2-0 op zijn schoen, maar op zo’n vijf meter van het doel schoot hij tegen de uitkomende doelman aan. Kortom, met een 1-0 stand werd even later de rust bereikt.

In de rust moest Jim Klijn noodgedwongen in de kleedkamer achterblijven, vanwege een liesblessure. Het enige positieve hiervan was het feit dat Sven Vlasman hierdoor zijn rentree in KDO 1 kon maken. Na tweeënhalf jaar afwezigheid is Sven inmiddels goed hersteld van twee opeenvolgende kruisbandblessures. Eenieder binnen KDO gunde hem zijn welverdiende terugkeer en gedurende de tweede helft werd zijn toegevoegde waarde voor het elftal al snel duidelijk. Na ruim een uur voetballen wist KDO zijn voorsprong fraai te vergroten. Na een slimme steekbal van Joeri Stange op Mathijs van Rijn kon laatstgenoemde schuin op doel aflopen. Van Rijn, die zich deze middag vele keren positief liet gelden, behield het overzicht en schoot de bal in de verre hoek, 2-0. Het Haagse GDA probeerde in de tweede helft van alles, maar was simpelweg niet in staat om de stabiele Kwakelse achterhoede uit balans te brengen. In de slotfase waren invaller Dennis Pappot, Bart Hoving en Mathijs van Rijn nog dichtbij de 3-0, maar beiden wisten niet te scoren. Na ruim 95 minuten voetballen floot de goed leidende scheidsrechter Van der Spoel af en was de terechte 2-0 overwinning een feit.

Door deze verdiende driepunter blijft KDO wel op de tiende plaats staan, maar heeft het wel aansluiting gevonden met de middenmoot in 2C. Alle ploegen uit de top 3 gingen onderuit, waardoor diverse teams naar elkaar toe kruipen in het klassement. Met veertien punten uit tien wedstrijden heeft KDO bijvoorbeeld ‘slechts’ vijf punten achterstand op de nummer 2 RKDEO. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars opnieuw thuis op het vertrouwde grasveld, ditmaal tegen VUC. Deze ploeg is eveneens afkomstig uit Den Haag en staat op een vierde plaats met achttien punten. De wedstrijd begint a.s. zondag om 14:00 uur aan de Kwakelse Vuurlijn, wij hopen op uw komst!

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Laatst bewerkt op: 4 december 2017 13:13

Na twee ruime nederlagen op rij tegen de nummer 1 DSOV (1-5) en 2 (RKDEO 2-5), mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen nummer 3 GDA. Deze onbekende tegenstander uit Den Haag won zijn laatste drie wedstrijden, waardoor het met veel zelfvertrouwen kon afreizen naar De Kwakel. Trainer Raymond de Jong … Lees meer »