001 - Escaperoom aglemeen
Schrijfmarathon Amnesty Uithoorn/de Kwakel

Schrijfmarathon Amnesty Uithoorn/de Kwakel


Geplaatst op: 4 december 2017

Ook dit jaar doet de werkgroep Uithoorn/De Kwakel  van Amnesty International weer mee aan de landelijke Schrijfmarathon. En net als in 2016 biedt de Gemeente Uithoorn de plaatselijke Schrijfmarathon gastvrij onderdak.  Deze vindt plaats op vrijdag 8 december in de hal van het Gemeentehuis aan de Laan van Meerwijk van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn. Dit jaar krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht.

 

Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden bijna 4,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

 

Brieven schrijven werkt

Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. Vorig jaar schreven we voor Máxima Acuña uit Peru, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden omdat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. In mei 2017 bepaalde het hooggerechtshof van Peru dat ze op haar land mag blijven wonen.

Schrijven in het Gemeentehuis

In de hal van het Gemeentehuis liggen op vrijdag 8 december voorbeeldbrieven en groetenkaarten klaar met een korte tekst, die u vervolgens kunt overnemen. Er staan deze Marathon tien mensen centraal voor wie geschreven kan worden en over wie achtergrondinformatie aanwezig is. Ook de burgemeester en de wethouders zullen, als ze in het gemeentehuis aanwezig zijn, langskomen om te schrijven.

De brieven en kaarten gaan op 10 december naar het hoofdkantoor van Amnesty waar zij gevoegd worden bij al die andere die deze dag geschreven worden. Hoe meer mensen  aan de Schrijfmarathon meedoen, hoe groter onze vuist tegen onrecht.

 

Er gebeurt nog meer in december

Op vrijdag 15 december van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag 16 december van 12.00  tot 16.00 uur staan medewerkers van Amnesty Uithoorn in het winkelcentrum Zijdelwaard met groetenkaarten. Overal ter wereld zitten mensen onterecht vast. Vaak zonder eerlijk proces, toegang tot een advocaat of medische hulp. Ze kwijnen weg in overvolle cellen of helemaal alleen. Vergeten en van al hun rechten ontdaan. Om die mensen een hart onder de riem te steken kunt u een groetenkaart sturen.

De kaarten zijn al voorzien van een postzegel en adressering. Ze gaan vergezeld van een persoonsbeschrijving van de gevangene en voorbeeldgroeten, waaruit u  er één kunt kiezen om op de kaart te vermelden. Ze kosten (inclusief de postzegel)   € 1,25 per stuk. In het weekeinde van 9 en 10 december zijn de groetenkaarten in de plaatselijke kerken te verkrijgen.

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Schrijfmarathon Amnesty Uithoorn/de Kwakel

Ook dit jaar doet de werkgroep Uithoorn/De Kwakel  van Amnesty International weer mee aan de landelijke Schrijfmarathon. En net als in 2016 biedt de Gemeente Uithoorn de plaatselijke Schrijfmarathon gastvrij onderdak.  Deze vindt plaats op vrijdag 8 december in de hal van het Gemeentehuis aan de Laan van Meerwijk van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: