001 - Homan Zonnepanelen
UWTC veldrijden doet het goed

UWTC veldrijden doet het goed


Geplaatst op: 4 december 2017

Vijf renners van het UWTCX team reden zondag 3 december een zware nationale cyclocross wedstrijd in Zwartemeer. Tommy Oude Elferink en Bas de Bruin kozen voor een overnachting in de regio omdat er al vroeg in de ochtend gestart moest worden. Bart de Veer en coach Gerard Keijzer vertrokken richting het noordoosten toen de meeste mensen nog op één oor lagen. Coach Gerard had nog een afslag gemist en deed een toeristisch rondje in Duitsland voordat hij zich bij het parcours meldde. De verwachting was dat het een bevroren en snel zandrondje zou zijn, maar dat was het dus niet. De zandstrook was drassig en sterk zuigend om door te fietsen. Daardoor werden er overhaast nog wat banden gewisseld, omdat een grover profiel toch wel handig was. Tommy had een zeer goede start en reed bijna de hele wedstrijd op de derde plaats. Bart en Bas volgde de achtervolgende groep. Bart had in de eerste ronde twee keer ‘ruzie’ met een andere renner, kreeg een paar duwen en raakte van het parcours af. Hierdoor raakte hij de aansluiting met de groep kwijt en moest hij weer in de achtervolging. Ook pech voor Bas die in de tweede ronde een lekke band kreeg en hierdoor veel tijd verspeelde. In de een- na- laatste ronde reed Tommy zelfs op de tweede plaats, maar die plaats raakte hij weer kwijt door een slippertje met valpartij als gevolg. In het laatste stuk van de wedstrijd werd Tommy nog voorbij gestoken door Roderick Egberink. Toch een mooie vierde plaats voor Tommy, Bart werd 8e en Bas 9e. 

Bij de dames reden Elleke Claessen en Rebecca Cornelisse voor UWTC mee. Maar wat een pech voor Elleke....zij kreeg al in de eerste bocht een lekke band en aangezien de wisselpost nog heel ver weg was gaf zij de 'pijp aan Maarten'. Rebecca finishte als 14e.

ACC Ulysses
Op het sportpark in Amsterdam Noord lag een glad en blubberig parcours op de deelnemers van de Amsterdamse Cross Competitie te wachten met heel veel bochten. De kou en lichte regen maakte het echte omstandigheden voor bikkels. Geen podiumplaatsen voor UWTC leden, maar wel mooie strijd. De 7-jarige Tom Derogee die bij de start handig de massale valpartij wist te ontwijken en de wedstrijd in zijn eigen tempo uitreed. En de 15-jarige Ian van den Berg die bij de start van de 40- als eerste het veld inging en hierdoor even de bekende profrenner Dylan Groenenwegen voorbleef. Dylan ging er uiteindelijk wel met de winst vandoor. Uitslagen UWTC leden:
jeugd A: 19 Tom Derogee
jeugd B: Mike Derogee, 15 Lars Hopman, 19 Rens Grömmel, 25 Jur de Beij
40-: 15 Ian vd Berg
40+: 26 Frank Jansen, 40 Vincent Derogee, 45 Sjon vd Berg
nieuwelingen: 5 Danny Plasmeijer, 7 Sven Buskermolen


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC veldrijden doet het goed

Vijf renners van het UWTCX team reden zondag 3 december een zware nationale cyclocross wedstrijd in Zwartemeer. Tommy Oude Elferink en Bas de Bruin kozen voor een overnachting in de regio omdat er al vroeg in de ochtend gestart moest worden. Bart de Veer en coach Gerard Keijzer vertrokken richting … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: