02 - Senior  sportief actief 2e week
Tjitze’s Sinterklaasfeest voor eenzame ouderen weer groot succes

Tjitze’s Sinterklaasfeest voor eenzame ouderen weer groot succes


Geplaatst op: 4 december 2017

Dinsdag 28 november was het zover. Uit de hele Ronde Venen kwamen 163 alleengaande ouderen bijeen om een ouderwets Sinterklaasfeest te vieren. Bijna 85 ouderen werden thuis opgehaald en keurig voor de deur afgeleverd bij het Apollohotel in Vinkeveen. Eenmaal binnen werden de ouderen onthaalt door 2 zwarte pieten die ze e weg wezen in de grote zaal. Midden in de zaal een podium met een Sinterklaasstoel en verschillende surprises. Het beloofde een gezellige middag te worden! 

Gezeten aan tafels van 8 personen moesten de ouderen gelijk aan de slag, maar niet voor Sinterklaas met een heleboel maatschappelijke stage Pieten zijn intrede had gedaan. Uit alle kelen klonk natuurlijk “SInterklaasje kom maar binnen”. Op het scherm verschenen een aantal rebussen en de winnaar mocht, tot grote hilariteit, een liedje bij Sinterklaas komen zingen. De stemming zat er gelijk goed in. 

Dat werd helemaal duidelijk toen de volgende surprise werd uitgepakt: Zanger Thomas Oudshoorn zette gelijk de polonaise in, waarbij Sinterklaas en de Pieten snel volgden. De Hoofdpiet waagde zelfs een quick-stepje en dat was zeker niet de eerste keer… 

Daarna volgenden nog scrabble met chocoladeletters en pepernoten pong, waarbij er zelfs hier en daar vals spel werd geconstateerd. De heerlijke advocaatjes, bitterballen en natuurlijk de pepernoten en banketletters vonden gretig aftrek en voor ze het wisten was het tijd voor Sinterklaas om weer afscheid te nemen. Maar niet voordat de pieten aan alle gasten een heerlijke chocoladeletter hadden uitgedeeld.

Wederom een geslaagd feest, bijzonder toch dat Tjitze Hesselius zoiets prachtigs mogelijk heeft gemaakt.

Laatst bewerkt op: 4 december 2017 13:24

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tjitze’s Sinterklaasfeest voor eenzame ouderen weer groot succes

Dinsdag 28 november was het zover. Uit de hele Ronde Venen kwamen 163 alleengaande ouderen bijeen om een ouderwets Sinterklaasfeest te vieren. Bijna 85 ouderen werden thuis opgehaald en keurig voor de deur afgeleverd bij het Apollohotel in Vinkeveen. Eenmaal binnen werden de ouderen onthaalt door 2 zwarte pieten die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: