001 - Escaperoom aglemeen
Inloop/informatiebijeenkomst herontwikkeling VVA terrein Aalsmeer

Inloop/informatiebijeenkomst herontwikkeling VVA terrein Aalsmeer


Geplaatst op: 5 december 2017

Op woensdag 13 december wordt in het nieuwe buurthuis Hornmeer (voormalige VVA kantine) Dreef 1 te Aalsmeer een informatiebijeenkomst georganiseerd. Onderwerp is de herontwikkeling van het voormalig VVA terrein (tussen de Burgemeester Kasteleinweg, Zwarteweg en Dreef). Om ongeveer 17.00 uur verzorgt wethouder Gertjan van der Hoeven een korte inleiding. Daarna vertellen enkele klankbordgroep leden over hun inbreng bij het opstellen van het concept inrichtingsplan.

VVA terrein kan het groene recreatiepark voor heel Aalsmeer worden

Binnen de planvorming voor het voormalige VVA terrein, dat in totaal zes voetbalvelden groot is, zijn verschillende participatiemomenten georganiseerd. Deze participatie van inwoners heeft geleid tot een groene en recreatieve invulling van het terrein. Het concept bevat onder andere de volgende onderdelen:

  • een groot natuurgebied met doorlopende wandelpaden, 
  • een speelbos,
  • een free run parcours, 
  • een skateplein, 
  • hondentrainingsveldjes, 
  • diverse waterpartijen.

Wethouder Gertjan van der Hoeven:” De voorstellen voor het voormalige VVA terrein maken er echt het groene recreatiegebied voor héél Aalsmeer van. Wat ik mooi vind, is dat deze voorstellen de uitwerkingen bevatten van ideeën van heel veel betrokken bewoners. Voor een aantal ontwikkelingen op het VVA terrein heeft de gemeente subsidie aangevraagd bij de Stichting Leefomgeving Schiphol. In januari 2018 beslist SLS over de subsidieverzoeken.”

Tijdens de bijeenkomst wordt het concept inrichtingsplan toegelicht en kunnen belangstellenden hierover hun mening geven. Kinderen en jongeren worden van harte uitgenodigd om hun mening te geven over bijvoorbeeld het speelbos, free run parcours, skateplein en de graffitimuur.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om 13 december te komen, dan kunt u ook per email reageren op de plannen voor de herontwikkeling van het VVA terrein. U kunt een email sturen naar info@aalsmeer.nl tav project Hornmeer. DIT KAN TOT UITERLIJK VRIJDAG 22 DECEMBER. Aansluitend wordt het plan ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Aalsmeer.


Laatst bewerkt op: 5 december 2017 06:30

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inloop/informatiebijeenkomst herontwikkeling VVA terrein Aalsmeer

Op woensdag 13 december wordt in het nieuwe buurthuis Hornmeer (voormalige VVA kantine) Dreef 1 te Aalsmeer een informatiebijeenkomst georganiseerd. Onderwerp is de herontwikkeling van het voormalig VVA terrein (tussen de Burgemeester Kasteleinweg, Zwarteweg en Dreef). Om ongeveer 17.00 uur verzorgt wethouder Gertjan van der Hoeven een korte inleiding. Daarna … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: